Saturday, February 5, 2011

cuti2 gini...melayan anak2 jela..





Salam...

Melayan anak2 jela cuti2 mcm ni kalau takda program luar...jarang jgk nak keluar bercampur..bergebang2 dgn jiran tetangga...ntah memang aku tak biasa dan tak reti nak join suri2 umah kat sini...huhu if terjumpa pun sekadar bertegur sapa gitu je..kalau nak suruh berukun tetangga bawah pokok...ohh itu bukan aku la...hehe giler sombong kan...wakakaa...

Kami anak beranak kerap melepak kat laman belakang umah sebab laman belakang lg teduh dan berangin...nak2 kat situ byk kucing jiran2 yg berlegar2...suka la budak berdua tu melayan kucing2 tu...


 
tgk jela apa yg dibuat meka tu...di sebalek tu ada sekor kucing sebenar nya...
sdg membelai kucing tu si Irfan...tak nmpk pulak kucing tu..aku snap dari atas tangga...so terlindung...
mcm ni jela aktiviti si anak...diselit kan dgn aktiviti si mama dgn snap2...


bila si kucing tu pun dh blah sebab tak tahan dgn keganasan si dua beradik tu...maka lappy jadi sasaran aktiviti seterus nya...si abah yg leka melayan tenet sejak awal...dan tetiba bila si abah beranjak sket dari situ maka cpt je dua beradik tu amik alih...hurmm...menggodeh facebook si abah...hikkk


nota : sempat jgk gi kenduri akikah bos huby petang tadi...pastu round Giant...rembat selai baju..hehe tu tujuan sebenar nya...dah tu singgah sekejap umah mak sebelum terus balek..

6 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Penyayanglah Irfan nih ngan kucing..cam Qis gak..X leh nmpk kucing trus nk belai2..

Ena said...

hehe.. Irfan kita sama kan..suka kucing.. si kakak plak penakut tahap???? huhu..

ibu_Arifa said...

kakak dan adik yg penyayang!! mujur diorg xgeli dgn kucing kan..

syoknyer umah atas tanah..ada taman kt belakang rumah...

Ya ALya said...

samala cam ya,ya pun tak suka nak melepak2 borak2 umah jiran...bukannyer sombong,tapi dah memang gitu cara kitakan kan kak....

Izan Ishak said...

izan pun sama kak...even dok umah je, tapi tak reti nak bersembang ngan jiran tetangga. tak taulah kalau depa dah cop izan ni sombong ke apa...

anak2 pun suka kucing2 yg lalu lalang tepi umah ni...tapi tak sampai bergomollah...karang lemas kena picit plak...hikhik...

*HB utk k.fieza!

dinor's family said...

same le kite xpandai la nak join2 ngan jiran2 tmbh lg kat kl ni...sume sibuk...tp one time kite kene gak ubah sikap bla anak2 dah besar nak buat knduri kenara nak jemput jiran bagai...hu..hu...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy