Friday, February 11, 2011

frust dia dapat drive 5 minit je...'sampai hati mama..!'



Salam...

Hari tu lepas gi kenduri akikah sempat meronda Giant...saja je jalan2 cuci mata...takda nk beli apa pong...jalan2 terjumpa la mini car...Irfan apa lagi menggedik je nak naik...so tanak menghampa kan dia bayar la RM3.00 utk 5 minit drive mini car tu...so suka la dia sgt...pandai pulak dia drive mini car tu pusing dekat2 situ...hurmm kalau bab gitu cepat je boleh nya dari awal dok memerhati bebudak laen drive kan mini car tu...

Tapi malang nya kejap sgt 5 minit tu...daahh habis...belum pun puas Irfan drive dah stop...sian pulak...lps dah habis time tu dia dtg pada aku dan peluk...dia cakap...

5 minit sat ja pun...sampai hati mama..!

uhukk sedih aku mendengar rintihan tu..hehee pujuk punya pujuk sebab malas nak berlamaan kat situ..janji len kali dtg lagi dan naik lagi...seb baek dia mengerti..! baek anak mama ni tau dgr cakap...




mini car itu...Irfan seniri pilik car yg berkenan di hati dia...
tgh drive...bukan dia nak pandang depan..tapi dok sebok toleh ke belakang....accident kang yangg oii...hehe


ni la keadaan tu...sadiss..tgh melayan pujuk ni...


nota : mana nak pegi meronda time break panjang jap g...tgh pikir2..


14 comments:

Huda said...

ala siannya tgk muka dia kak :) mmg nampak frust sgt :) nx time leh main lg yer irfan :)

@e_da said...

nampaknya mama kena belikan 1 tuk dia main kat umah.. ehheheh

'NuReeN' said...

nureen mmg sllau bg elly main 5minit jerr sbb elly suka tukaq2 keta..

Rizziela said...

apa lagi Irfan..pujuklah mama beli satu kat Irfan...boleh main kat rumah puas2

Zue AnnaLeeya said...

anak2 zue pon pantang nengok kete nih... mesti nak naik jgk... tp mcm tak berbaloi jer kan??? RM3 main 5 min jer... klu 15min dah dkat 10 hengget... hrmmm....

acik mimie said...

alala .. sian irfan ... samala mcm danial .. naik kete mcm tu kejap2 taknak ... siap guling2 nak angkut bawak balik ... hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq pon dah pandai tau meraung sekuat ati bila kita dah bawak kuar dari kete tu
nak men lagi
ish2222 tak abis2..leh botak kepala ibu dia duk kasi duit kat tokey kete tu

rATu kEBaYA said...

gitulah anak2.. dah bagi peluang tapi nak lebih.. kdg2 kesian pulak

[-suziey-] said...

mmg xpuas..dh la mahal..mmg bole buat duit btl org tu kan..haih..

p/s: klu nk shoot kt pantai n time cuaca panas terik mmg payah sbb susah nk setting aperture n shutter speed..so kena byk try n error..guna kit lense pn dh ok..asalkan pandai main ngn shutter speed, aperture n ISO..ISO klu kt luar confirm less than 200..klu x mcm overexposed..kt pn byk try n error..kadang ade je yg overexposed..try guna manual mode..baru mantap hasilnya..n klu guna auto baik guna compact camera..hehe..tu la keistimewaan DSLR..

Fieza79 said...

suziey

tq...bg tips tu..mmg mengharap sgt ada yg leh tjuk ajar kan buat masa ni...mmg tak kedekut ilmu suziey ni..maceh..!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mama kenalah beli 1 utk Irfan..Baru puas main..hiks.. :)

MrS. F!zA said...

mahainya rm3 5min..dsyt!! awat ek mahai sgt..cm bazir kalo selalu p la..beli la sebijik keta cmtu kt dia kak..hehe

Izan Ishak said...

alololo...siannya irfan kak. sedih sgt tu~ yelah kak...belikan jelah dia kete cam tu satu~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

my doter kecik lagi..so selamat la di c2..tunggu la skit hari lagi.heheheh

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy