Thursday, October 7, 2010

Jom bekfes...

Salam....

Baru masok opis ni...lewat sket coz pagi tadi gigih buat Nasi Lemak...nak jamu kwn2 opis ni...seawal 5.30 dah bangun gigih nak buat suma tu...tapi semalam dah prepare suma siap dgn perahan santan dan blend cili bagai...pastu pagi just bangun tanak nasi dan tumis cabai aje laa...sekejap je tu tapi di sebab kan masalah teknikal pagi tadi tu yang terus jadi lambat ni...hehe masalah pe la tu kan..hahaa syy rasia...ngeee

okeh la tu aje nak gitau...jom layan ni...





ni la Nasi Lemak aku seada nya...dah siap tapau suma so tak nmpk ghupa ye...sket agar2 sebagai pencuci mulut...


so...tu je sekian...



21 comments:

Ena said...

nasi lemak upernye... sedap gak tu.. nak rasa sikit leh? heheheh.. nasi baik dah sarapan tadi.. makan sandwish ngan popia seketul.. Kenyang dahhh.. heheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

rajin masak pagi2... kalau sediakan bahan2 siap2 malam tu pagi memang senang la. campak2 je... hehe

Zaidah said...

rajinnyer dia bawak nasik lemak untuk jamu opismate...anak2 zai suka nasik lemak...seminggu tu mesti 1 2 kali kena buat....hari nie zai bfast popia n sosej aje...tapi agar2 fieza mengancam warnanyer....mesti sedap...nak skit..

AnneRaini said...

Nak sepinggan...lapar ni!

mek da ©™ said...

rajin, baik hati siap jamu geng opis lagihh..siap ade agar2 tuuu

HALAMANKU said...

Jom bekpes... eh x seopisker kitani kak hu hu hu.. rajinnyer.. nak join.. mmm sedapnyer

Fieza79 said...

Ena

Nasi lemak je..bt simple utk geng2 opis ni...ohh dh sarapan...dh kenyang..hehee

Fieza79 said...

Lady Salwa

memang kalo prepare suma tu siap2 bangun pg campak2 je senang...hehe

Fieza79 said...

Zaidah

ntah ler terlebih ghajen pulak rasa nya...tu pon bdk2 tk sempat nk mkn sbb awal sgt dorang tanak mkn...

Fieza79 said...

Anne

boleh aje...meh nak taruk kan..! hehe

Fieza79 said...

mek da

hehee baik hati ker..? sekali sekala je buat kenduri...hehe

**sHiKinn** said...

rajin yer akak masak pg2..heh kalo sy..kul 5.30 tgh syok tido..nk bawak bekal ke ofis pun tak confident lg sb mcm xsedap jer sy masak..hahaha..

Fieza79 said...

erma

boleh aje nak join..jom arr..hehe

sweetfiza said...

mmg x nmpk sngt rupa nsi lmak tu ....hehheh.....rajinnya pagi2 bngun wat bekfast yerrr...

az rina a.k.a jaijina said...

adeh, tetiba pulak lapar nih..meh le kasi kat sini skit, dah terliur dah ni, kuikui..

[-suziey-] said...

opis kat mane? ok nnti ktia terjah nk mkn nasi lemak tu..ekekekek:p

gigih btl masak nasi lemak utk jamuan opis ye :)

my-niezzareena said...

mai sebungkus

cheqna said...

salam kak
rajinla akak ni
nok sket =)

Intan Inn said...

wahh rajinyer yer akak ..heheh bolehlah intan rasa sket..erm yg agar2 tue mcm bestlah..sedap tue..

'NuReeN' said...

nak cikit...
1st time buat nasik lemak x jadi masa tue x kawin lagik..
2 minggu lps buat baru jadik.. myb sbb d kawin kot.. hehehe

Aida said...

fieza, minta skit .. hehehe .. saya baru pagi tadi cakap dgn mr hubby nak buat nasi lemak utk dinner .. hehee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy