Wednesday, October 6, 2010

Last Open House kot...

Salam

Pagi ni bangun kui 6.00 agak kelewatan sket kalo tak kui 5.45 dah bangun...pastu iron baju aku dan budak2 tu dah 15 minit...pastu g mandi 15 minit...dah 6.30...solat..takyah coz tgh cuti ni...sebelom kui 7.00 harus gerak kuar...teringat semalam signal minyak dah nyala bermakna harus singgah Petronas dulu...sampai kat sekolah kakak sharp2 7.25...seb baek..!

Sudah mengantar si kakak...gerak g antar Irfan lak...sampai dpn tadika 7.35...setel..! mcm tu la tiap ari tau...dah tu gerak g opis...7.45 dah tercongok di opis...so beronggeng dulu dgn tenet...hehee itu la rutin pagi ku...sesaje nak citer2 ni...

Okeh berbalek pada tajuk lah ye...non hado dah jemputan open house ni maybe ni last n3 psl open house suma...syawal pon dah nk abih...huhuu..udah2 la tu Fieza oii...dah byk sgt ko melantak...hahaa...berat naik ke..owhh sama je sebelum dan selepas raya...normal kah aku ni..? rata2 org berat badan naik cm nak rak lepas raya ni..aku...hohoo no komenn..!

Okeh la takmo ckp la pasal berat2 badan ni..sensitip..!

Nak citer Ahad lepas kami g open house memba seofis ni....dia awal2 lagi dah bagi jemputan...no kompromi wajib dtg....hahaa no hal la aku bab2 makan2 ni sure pegi nya la...

Planning nak g awal la kekonon...gigih la bersiap awal just tunggu Anis balek sekola...siap punya siap tunggu punya tunggu...tgk2 dkt kui 2.30 pon belom muncul2 wajah anak dara ku itu dpn pintu...mak aii dah berpeloh peloh aku dlm umah...maklom umah tak hado ekon...huhuu

Last2 agak tak tahan ajak la si Irfan ni masok dlm keta bukak ekon...arghh lega rasa nya...hehee lawak kan..? agak dlm 5 minit bertahan lam keta baru la nampak si Anis terkedek kedek balek nya...huhuu bas sekola rosak kata nya...huwaa naseb baek sekejap je rosak nya kalo tak abis la planning baek aku ari tu...legaa...

Elok Anis balek tu..si hubby ku itu pon balek...hai elok2 je dua2 sesama sampai umah...ekseli hubby keje ari Ahad...aku awai2 lg dh warning suwoh balek awai...hahaa suka2 je kan..??

Okeh la layan piccas...




sesampai nya aku belom sempat makan harus snap dulu dgn kwn aku ni...masa aku sampai tu dorang somi istri tgh baek nya makan...elok2 aku ambik makanan dorang dah nak blah plak... coz ada kenduri nk attend lps tu...tu yg cpt2 amik kamera...dah lerr jumpa sekali sekala dia ni..selalu komen2 dlm fb je...tu somi dia yg kat belakang tu...! tak nyempat2 lah somi dia ni ajak blah...huhuu

kami pe lagi layan makan la...oolaalaa...org sgt la ramai...berhimpit2 ambik makanan tp menu nya yg takleh blah tu...ada laksa..bihun goreng..nasi daging...Lontong lagi...nasi impit+kuah kacang...mak aii nafsu makan suda mari...!

bdk2 ni layan kueh raya...

layan punya layan makan...tak sempat pon aku snap memba aku selaku tuan punya open house ni...dia pon sebok sgt melayan tamu...ramai sgt time tu...aku pon segan sebena nya...
owhh..lagi dgn kwn aku tadi...tercicir lak gamba ni kat bwh...
Memang kenyang gilaa ni...perot dah penoh dan mengah semacam...
so lps pada tu kami terus balek umah takda nak melencong ke laen dah...mata dah berat semacam...rasa mcm nak zzzz....
ni on the way nak balek umah..

si abah menyinggah lak kat opis dia anta dokumen...kan tadi paksa rela balek awai..hehe

hehee...apa motif la aku tepek gamba ni...layan je la...ekseli nak pose gamba pakai spek baru ni je...uwekk nak muntahh plak tgk..! ngeee
itu je...sekian...

26 comments:

MrS. F!zA said...

betol ke last ni..tgk2 ada lg..ekeke..

kami ni esok ada jmputan mkn, jumaat mlm jamuan raya.. hahahaha siapla makan lagi!

Zaidah said...

hari jumaat last syawalkan....ari nie ade majlis zai tak gie....meriahnyer open house kat rumah member tu...dah macam majlis jemput menantu.....hehehe

mek da ©™ said...

makan makan makan best gileeee

Ena said...

ean last pd last syawal la nampaknya.. sbb abg dari johor nak datang beraya last raya tu.. apa pulak nak masak malam tu.. hehehehe..

mamalieyna said...

last dah ke? alaaa nak layan piccas lagi psl raya..hehe..

Fieza79 said...

Fiza

mmg btol2 last..hehee taktau kalo last minit ada lg..rasa mcm tk dah dh..

Fieza79 said...

zaidah

knp tak g ni..bila lg setahun sekali je open gouse ni..

mmg meriah pon open house memba tu..ramai gila org..!

Fieza79 said...

Ena

best la ni btol2 raya last syawal pon ada lg jemputan jamuan makan..
nmpk nya dh tak hado open house lg dh..

Fieza79 said...

mamalieyna

mmg last pon...hehee...acara mkn2 la dh tkda..gamba raya tu ada lg kot..hehe

Fieza79 said...

mek da

best gilaa makan2..hahaa

zurazari said...

besh nyer dier g berayer eh?? da last? zura ader lagi sampai sabtu nie... hehehehe=)

az rina a.k.a jaijina said...

ntah² sabtu ni ade lagi tak? pegi, rezeki tu, ehehe..

|| NaFiRaa || said...

sonoknye makan2 free!! saya buat makan2 sendiri jek kat umah~

♥Azie♥ said...

ni kira penutup la yer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah rajinnya pi open house...kelas gitu

'NuReeN' said...

hehheh last kerr??
nureen ada lagik tp bkn open house la.. jamuan raya sempena GM kami naik pangkat skali 14hb nie.. dah abis raya pon ada lagik
mmg meriahlah thn nie

~aSHa~ said...

cerita pasal open house kan fieza...nak tau tak....ada org buat jamuan raya ni pada 14 oktober tau..mean dah zulkaedah, company tu baru buat....nak tergelak pun ada time tu...tapi dah dia menjemput kita pg je la...next week....sebelah je kedai asha...

Fieza79 said...

Zura

dah tak hado jemputan tu makna nya last la tu hehee

Fieza79 said...

Rina

rasa dah tak hado kot rina...rina ada nak nk wt ke?? jemput ehh..

Fieza79 said...

Nafira

hahaa lg senang buat mkn2 sniri kat umah..ingat nk buat gak mkn2 kat umah utk sniri2 sempena last nya syawal..hahaa

Fieza79 said...

Azie

yup..penutup ni..!

Fieza79 said...

Anje

org dh pgil..g je la Anje..

Fieza79 said...

Nureen

rasa2 ada l tak org bat open house lps syawal..?? hahaa

Fieza79 said...

asha

company mana la tu asha...hehee lawak je..mcm dh tkda ari..syawal dkt sebulan tu knp tk buat ni dh abis syawal baru nak wt..hahaa kelakar..!

maslinamansor said...

bersusun sungguh open house fieza.

Lega, tak yah masak kat rumah... hehehe

Aida said...

fieza, sesilap sabtu ni pun ada org ajak dtg rumah kot .. hehehe ..
saya 10/10/10 ni ada org kawin .. nasib lah sedara yg kawin .. makan lagiiii

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy