Monday, October 4, 2010

Open house KPKK...

Kembali bersiaran hari isnin...cepat sungguh masa berlalu kan...hari ni dah 4 Oktober...Syawal dah di penghujung nya ni...undangan utk open house maseh ada di sana sini...memang tak lepas kan peluang setahun sekali ni...!

Nak story pasal opis punya open house ni...maka kami geng2 staf ni kena bertugas 2 in 1 ni...bertugas sambil menjamu selera...! Open house ni terbuka kepada sesape je yang lalu n nak singgah makan...di alu2 kan kedatangan nya...

Tapi tak puas makan la pon coz ramai sgt ari tu..so tak menang tangan di buat nya...tu pon nasib baek datang awal sempat makan2 dulu mana yang ada tu...kalo tak, nak menunggu orang surut takda la...makanan surut ada la..hehee

Kami berbagi bagi gerai sesama kami...ni merupa kan kali ke-2 opis wt open house ghupa gini kalo tak tu just jamuan raya biasa je...utk kami2 je makan...!

Jom tgk suasana open house Koperasi Pegawai Kerajaan Kulim...meriah tak..



Ni juadah lauk pauk utk Nasi Tomato...smpai2 je kami n the geng terus belasah makan dulu...makan panas2...fulamak sedapp ni..!


kami yang terawal merasmi kan Nasi Tomato tu...ekseli preparation baru nak bermula ni...


Lepas kenyang sepinggan nasi...g tinjau2 gerai sate, lemang dan ketupat...ni gerai yg paling top ni...gigih je dorang2 ni nyusun siap2 lemang ketupat tu...

sate...maveless..! sambil jenguk2 gerai dorang tu sempat selit2 sate lemang ketupat dlm pinggan...dlm usaha makan siap2 ni...hehee

gerai yang jadi serbuan ni...paling laris di pasaran ni...hehee


hahaa..kami yang sempat isi perot siap2...kang nak buat kije pasni tak nyempat pulak kan...
gerai minuman...tak menang tangan aku tgk kan dorang yang bertugas ni nak isi air dan susun2 kat atas meja...masa ni open house dah bermula..orang pon dah mula datang ni...sempat la aku jengok2 snap2 gamba sebelom mula bertugas di gerai sniri...ngee

sedia dan setia bertugas...owhh lupa nk gitau aku punya gerai laksa dan mee...tak menang tgn jgk ni...!


gamat ni gerai laksa dgn kami2 ni yg mmg kaki bisingg..! hohoo...

gigih ni buat kije....hehee smpai muncung2 mulut aku ntah hape aku dok bebel agak nya..hahaaa

sempat lagi dgn aksi gini...time org dah makin kurang...buleh la nak wat gila2 gini...
laksa dah habis ni...
mee goreng pon dah habis...

kami yang sedondon merah...!

ni dah abis operasi...giliran operasi snap2...kerusi pon dah siap susun...dah tamat suda...!


percubaan kami utk sedondon berhasil...! tempoh 5 hari utk jahit 4 pasang baju kami2 ni...naseb baek sempat siap...! mana idak nya taylor tu mak salah seorang dari kami ni...sob..sob...

Time ni dah dkt kul 7.00...badan dah rasa melekit lekit...mmg suma nya dah habis...tapi sempat tapau nasi tomato jgk...
Fuhh penat jgk la ptg tu...balek terus terlelap gitu je tak sempat nak layan tv dahh...huhuu
Sekian...

32 comments:

@e_da said...

shoking pink...!! meriah.. sampai abis licin

maszmadi said...

wah... mewahnyer makngah..... hm, swonok kan wat openhouse nie, tgok orang makan ramai2, tapi lepas tu penat x hingat..... yang ptg swonok..... hehe

Fieza79 said...

eda

mmg meriah...tp letih sgt..!

Fieza79 said...

maszmadi

tgk org mkn je..kita ni mkn sket2 je..nama pon nak open house nak jamu org ramai ni kan...letih je yg lebeh..hehee

~aSHa~ said...

selagi tak cukup 30 syawal...selagi tu di sana sini open house...

sib baik tailor tu atr uols..kalo nak cari tailor lain sure lambat

Zaidah said...

banyaknyer makanan...mewah n meriah....cantiknyer fieza n geng nyer baju....pink gitu....

Mimie Fazira said...

ohhh laksa ... sedapnya ...
meriah sungguh acik mimie tgk ...
hehehe

mamalieyna said...

waaah mesti penat ni jaga gerai! ^_^ gerai laksa lak tu..bape mangkuk la pekena tu ye..hehe..

gerai sate mmg selalu panasss n jd tumpuan..jumaat mlm lepas ada open house balai en suami..mmg beratur pnjg la nak dptkan sate..aduhaai..

waaa sedondon merah...chanteeek..=P

MrS. F!zA said...

tudia eh! licin laksa! eh kfiza kalo opn hse mkn byk pon msti tk gemuk! ank dua tp badan giler rmping mcm ank dara! auwwwwww

Fieza79 said...

asha

tu la seb baek ada taylor first class ni...siap jgk baju2 kami ni..

Fieza79 said...

zaidah

mewah la zai...bajet belasan ribu woo...!

Fieza79 said...

mimi fazira

mmg meriah acik mimie...bajet besor ni...staf2 pon tumpang sekaki la...hehee

Fieza79 said...

mamalieyna

sebena nya tak pekena pon walo semangkuk..ntah tak rasa nak makan pok laksa tu...dh mkn nasi sate lemang terus kenyang gitu je...

Fieza79 said...

Fiza

a;aahh ye la ramping fiza...tp perot ni makin buncit tk da sapa yg tau..huhu

Aida said...

fieza ... sedapppnya .. aida punya opis buat jamuan raya jumaat ni .. dengar² ada kambing golek .. haishhh .. tak sabar nya nak tunggu hari jumaat .. hehehe

mek da ©™ said...

laku berniaga laksa tuu...licin haha..apepun bestnya open house

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, meriahnya majlis... memang best la sesi makan2 ni...

dalam sebulan ni rasanya boleh saja nak naikkan berat badan... hehe

** macam kenal je member akak yg pakai selendang ala2 tok ti tu...

az rina a.k.a jaijina said...

wah², sedapnye makan itwe, teruja tau, hehehe..

wah, padanler habis semua makanan, semuanya cun² belaka..tak tau mane mak org dah, hehehe..

Fieza79 said...

Aida

kambing golek..sedap ke fieza tk penah mkn lg..dgr kambing je dh tk lalu...tp maybe kalo panggang ni sedap kot..?? tingin nk terai jgk...hehee

Fieza79 said...

mek da

kalo beniaga btol2 ni mesti untung blipat ganda mcm ni punya keadaan..!

Fieza79 said...

Lady Salwa

sebulan ni asik mkn2 je la kije nya...

kenal ke yg tu nama dia Zakiah...betol kenal ke..dulu dia dok kl...

Fieza79 said...

Rina

hahaa...maybe la kot org serbu laksa sebab toke2 dia pempuan2 belaka..hehe

|| NaFiRaa || said...

meriahnye!! kalo dekat dh serbu dah~muehehe

Ena said...

cop!
KPKK tu apa yeh?

sama pulak ngan kami KPKK juga.. hehe

'NuReeN' said...

pink clr gitue... bestnyerr open house semua licin...

fieza, awat ntah blog fieza x dak dlm bloglist nureen la.. pas2 nureen add len x leh masuk pon @ blog fieza ada prob ka?? @ blog nureen... hehehhehee.. blog lya pon x dak.. huhuuu

Intan Inn said...

wahhh pink..gitu..cantik2...

bersemangat bekerja sepanjang open house yer.hehehhee

Fieza79 said...

Nafira

ye la kalo dkt boleh serbu kan..??

Fieza79 said...

Ena

KPKK tu Koperasi Pegawai Kerajaan Kulim...sama tapi tak serupa..hehee

Fieza79 said...

Nureen

la dh pasai pa pulak...ntah la tp mmg la fieza nya pon pasan 2 3 blog lain tk lekat kt sini walo pon kita add..mungkin nureen kena add link terus...jgn add by blog folowing...ntah lerr..

Fieza79 said...

Intan

mmg bersemangat atas sbb tema sedondon..!

M a W a D D a H said...

bestnye makan kat open house..licin...

sedondon lagi ha..nice la..;)

my-niezzareena said...

wah... meriahnye. kirim salam sama penjual laksa tu yek

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy