Tuesday, October 19, 2010

Potluck...





Salam....

Kami punya plan last minit nak buat potluck menjadi...ntah tetiba terasa nak buat mkn2 kat opis ni....masing2 maseh dlm mood nak makan makanan raya...ketupat palas dan nasi impit pon ada dlm perancangan ni..hehee kelakar je raya dah abis maseh tekak ni terasa nak makan suma tu...

Ketupat palas kami just order je...rendang pada mula nya aku punya panggu..tapi last2 minit malas lak aku nak merendang...so ambik keputusan beli je la...so aku ganti kan dgn bubur pulut hitam aku....yang laen nya bawak nasi impit dan kuah kacang...hurmm bihun sup pon ada...nyumm kenyang perot satu ari melantak makanan2 itu...save lunch..!

Layan piccas....






Awal2 pagi lagi dah sebok buat bubor pulut hitam ni....sempat si Irfan dan Anis bekfes dgn bubor....feberet dorang tu....


cukop2 time bubor tu siap...seb baek...kalo tak mau gak kelam kabut aku....

ni dia bubor siap di tupperware kan...!

antara menu2 laen....Nasi Impit + kuah kacang...dan bihun sup...



rendang daging buatan kedai...hoho...

Ketupat Palas...hurmm suka ni...gara2 tingin nak makan ketupat la kami buat potluck ni tau...yang pasti nya sepanjang ari tu kenyang sgt2....full..! malang nya pagi ni perot mula tunjuk ragam...memulas mulas nih...aduhh la..

tu je...sekian...


21 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya...opis kiter plan nak wat jumaat ni tapi kiter cuti la plak so tak leh nak join...hu..hu...

cheqna said...

beshnya kak
belah utara memang bihun warna kuning erk????

AnneRaini said...

hantar kat sini sikit...selera takde ni...

Zaidah said...

macam jamuan raya plakkan...ade ketupat palas...makan ngan rendang sedap....jangan lupa pass kat kita sini...

**sHiKinn** said...

wah ada lagi jamuanya..bestkan kalo ada geng..hari2 boleh buat potluck..bawak nasi lemak,mee goreng pun sodap janji pot luck..suka mkn ramai2..heh nasibla ofis kita ramai laki..diorang bukanya suka bawak2 mknan dr umah..mkn yg kita bawa ada ler..

Intan Inn said...

wahhh sedapnyer bubur tue nak seket...erm ketupat palas tue mg best...terliur dahni

my-niezzareena said...

lama tak makan bubur kacang merah tu

~aSHa~ said...

wah raya melebihi had..eheheh janji enjoy

mamalieyna said...

aduhaaiii sedapnye ketupat palas tuu....teringin gaaakkk....!!!

oooh kami akan wat potluck gak friday ni..yeaaa!

LYaFRINA said...

masih dlm mood raya :- )

az rina a.k.a jaijina said...

nnti raya haji boleh buat potluck lagi, hehehe..

Ena said...

Wow!!

rajinnya semua.. bagus la.. kat sini aritu nak buat tapi last minute dorang tukar plan.. nak makan je kat RW

Marsha~ said...

tak pernah makan ketupat daun palsssssss.. best sgt ke?? :(

chugie said...

uuuwwwaaa bestnye.. sedapnye ketupat palas dan rendang tu.. nak lah sikit! uwwaaa... sy mengidam!

Huda said...

alahai sedapnye makan2 ni..terus rasa lapar:)

Aleeya said...

alaaaa nak rendangggggg ayam turrr huk3

acik mimie said...

ketupat daun palas ... sedapnya ... time raya hari tu tak dpt nak merasa ..

'NuReeN' said...

sedapnyerr.... nak cikit fieza... nak belajaq la buat potluck la.. asben suka jgk mkn..

♥Azie♥ said...

wah..sedap pulut hitam tue..

mek da ©™ said...

mak aiii terliurrr wehh tlgggg

ieda said...

sedapnya...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy