Monday, October 11, 2010

Memang last dah ni jamuan raya...siyess...

Salam petang...

Owhhh gigih nak abis kan story edisi Syawal ni...kui kui...Semak je kwn2 dgn citer raya yang tak abis2 ni...memang last dah ni..siyess last hehee....jamuan makan ni taktau la nak dikata kan open house raya atau jamuan makan2 biyase sebabnya ni dibuat pada sabtu malam nya...kira nya mmg dah bukan dlm bulan Syawal lagi dah...tuan umah ni gigih jgk kan nak perabih stok makan2 raya...tq2 pada tuan umah yang menjemput ni...kui kui

Siang tu aku ada buat Lontong utk makan2 tengahari..tapi utk kami sefamily je...just buat mkn2...sebabnya sepanjang cuti Sabtu Ahad bulan Syawal kami ni memanjang tak hado di umah so ini la permulaan pengasapan dapor kembali...hahaa

Siangnya perot dah penoh giler punya kenyang...pulun Lontong habis habisan ni...mengah dh semacam...lali pon dah semacam...sampai lintang pukang pakat terlena depan tv...hohoo
Terlena pukul 3.00...pukul 5.00 lebih baru terjaga..mmg giler lali punya lena ni...bangun2 je pekena lagi Lontong plus nasi lagi...mak aii mmg kuat makan kan ni..??

So malam hubby plan nak g umah kwn dia tadi tu buat mkn2 ni...dia tnya la nak g ke tak...haahh..nak arr giler tanak g...save makan malam tu kui kui...pahtu bersiap ala kadar sebab dh malam kan...wooo mmg best arr jamuan mkn2 tu..siap ada ayam panggang tu...lagi ada bihun...laksa...mee goreng...dan laen lahh..! owhh aku cuma amik bihun campor kuah laksa je...cubit2 sket je ayam panggang tu...

So layan piccas....





Meja kat luar dah penuh so tuan umah jemput kami makan kat dlm umah...selesa...!
Irfan..semesti nya ayam n hotdog...


see...aku makan bihun je rasa2...sebab nya perot maseh kenyang lagi...





tak hado orang...cpt2 menyenap..!
pasan tak perot aku yang giler punya bulat skrg ni...ni la padah nya byk melantak bulan Syawal ni...huwaa...nak kasik kempis balek lps ni...



makan tak hengat...dahh pasni bermula misi menghilangkan lemak di perot...hehee doa2 kan kejayaan ini kui kui...

Okeh la nak buat ucapan sket ni...hehee poyoo..berbanyak tima kaseh pada tuan umah yang menjemput ni...dan jgk pada tuan2 umah laen yang mana sempat kami memenuhi undangan open house korang...kalo ada je undangan pasti sampai la kami kat situ...raya tahun depan bleh la undang kami lagi hahaaahh...!

ok daa...



24 comments:

cheqna said...

ada baby kot..
lalalalala
larikzzz
=)

Intan Inn said...

ka..makan lagi..aduhai bestlah fre jerkan..erm kalaulah dekat boleh tumpang sekaki..hehehee

aLyNnZ said...

ha'ah alynn pun perasan fyza cam dh berisi skit..tp still maintain larr don't worry..

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

makin berserti2 la akak ni...apa resiaya...hehehe

ann @ hatiberbunga said...

tu la nyer.
mmg nampak cam berseri je.
adakah sbb warna dinding pink yg super cun itew??
adakah sbb puas 'caj bateri' ptg itew?
hehe..

Aida said...

harap ni lah terakhir .. kalau tak confirm aku jeles fieza .. hahaha

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. konfem ke akhir dah ni~muehehe..

x de nampak berisi pon.. slim jek~

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

hohoho..ain pun byk lagi entry pasal raya yg still ade dlm draf..huhuhu..ntah bila nak publish nye ntah..

berisi? ehh..tang mana?

Fieza79 said...

cheqna

mudah mudahan cheqna...lalalaa..

Fieza79 said...

Intan

mkn lagi la Intan...isi pon dh naik di sana sini...heee

Fieza79 said...

alynz

hehee ye ke...hehee ye la menten lg kot..jgn lebey berat udah la kan...

Fieza79 said...

izan

hehee berseri seri..ya ka izan...sama je maybe background blkg tu yg nmpk berseri kot..ehehh

Fieza79 said...

ann

ntah la ann..segala mungkin kan..?? tak la biasa je ann....

Fieza79 said...

Aida

hahaa ko jeles ehh aida...psl tk dpt mkn ka atau psl bn ku ini...hehee tgk ni mana dh menten dh pasan tak bdn ni berisi..takuit je tgk bdn sniri huhuu

HALAMANKU said...

Salam... akak besnyer...akak slimnyer erma tgk..ppsssttt kalu x perasan x tau dah ader 2bodyguard n boss ha ha ha ha cam anak dara gitu... ehem2 jgn kembang sangat he eh he..

[-suziey-] said...

hehee..last dh ke ? ekek:P

ala sket je mkn..tp ye la kan.klu dh bae bijik buah umah..mmg xlarat nk mkn dh..

nice la gbr berbackgroundkan dinding pink..sweet je :)

mamalieyna said...

confirm last eh?..hehe..

wow terangnya kaler cat tn umah tu..pink..sama la umah blog ni pun..hehe..ceria gitu! ^_^

alaaa jeles tgk fieza ni, mkn byk pun, nmpk slim je perut tu.. >.<

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak pa, bulan syawal bulan makan2... hehe

pasni kena rajin2 excercise la... hehe

** sekali imbas muka akak seiras la ngan hubby akak... memang jodoh kuat orang kata...

maslinamansor said...

nampak perut still juga ramping...

en_me said...

raya sakanns..

mamaaerish@eb said...

fieza,
lenkali ajak la eb skali ek?.... hik3.... asyik lapor jerk eb nih.... ;p

yang,
i bkn photographer la... i graphic designer... ;p... tp sure la kena shoot photo.... ngeh3...

♥Azie♥ said...

wah makan2 lagi....

Ena said...

tak la nampak sangat.. mungkin sbb pakai color putih..
musim syawal dah pun abis.. dah tak de jem;utan lagi dah kot!.. haa.. tapi raya haji pun ada gak tu jemputan.. ngeheheh..
berseri2 la... cantik!

mek da ©™ said...

ini betul2 last ke?? ee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy