Thursday, October 14, 2010

Redha Irfan teman kan mama...



Salam kwn2...

Pagi ni mata stim2 je kuyu...ngantok arr nak bangun tadi rasa lemah semacam...rasa mcm nak je terus sambung tido..eheh...semalam lewat kui 1.00 baru nak pejam kan mata ni...itu la pasal...kemain leka melayan tenet yang baru berfungsi last week lagi...so cewi la skjap...dah tu sambil2 melayan tu setel la jap keje penting yang telah di amanah kan ni...tgh da mood ni harus buat kan...

Huhh lupa kan soal ngantok tu skjap sebab nya pagi ni byk keje yang kena setel kan ni...kena setel kan pelan2...secara berhemah jgk ni....doa2 kan aku agar dpt menyudah kan tugasan hari ni jgk...hehe

Okeh bebel jgk..kalo bleh nak elak bebel2 ni...hahaa tak dpt jua....so idea nak ber n3 dh kering kontang...piccas pon dah abih edisi ni...so hrp2 idea tu dtg la pasni...

huhuu layan kan je piccas Irfan...Irfan lagi...last week Irfan terpaksa menemani mama nya ni ke opis daa...adeihh sekarang ni dia takmo stay kat Taska...boring kata nya...ye la pagi petang asyik mengadap buku je..maybe la dia bosan kan... nak2 pulak ari tu MIL tak hado..selalu aku tinggal kan Irfan kat MIL...dah kena ari tu MIL g umah sedara...huhh mau tak mau terpaksa la bawa Irfan ke opis...besa arr bdk2 ni mana leh dok diam kan..mesti nak lompat sana sini...haishh penat nak melarang bagai...biar kan je dia...smpai la si memba buat2 tegor dn marah baru dia diam sekejap...hahaa...tapi tu la sure tak selesa pon nak buat keje kan....mmg tak buat keje sgt pon...melayan dia je lebeyy...hurmm

So layan piccas kat opis tu....




keje ni jgk la yang mampu buat..menyenap..!


tak heran orang langsung budak ni tau...org marah dia leh sengih2...


terpaksa la berkurung setengah hari...tapi kui 4 lebih si abah dtg ambik dia sekejap...seb baek cpt si abah dtg....aku dh tak larat dah sgt tak behave ni...


habis di teroka meja keje aku...jap2 pegang tu pahtu di tegor...sentuh benda laen pulak dahh...haishh penat sungguh nak bercakap...bos ada pon dia buat dek je ni...

kalo satu ari terpaksa stay kat opis si Irfan ni..lagi baek ambik cuti je...ingat dh besor reti paham ghupa nya lagi dok reti ni kuikui...maybe jakun kot dgn suasana tmpt keje...yang best nya dia buleh ckp...mama tu kata byk keja tapi tak buat keja pon...dok buat blog mama ja...gedebehh kena sekali aku...amik dah pandai bebel dahh...hehe


sekian...nak bereh kan keje dulu...blogwalking kemudian ye...



13 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

irfan temankan mama ye...good boy...balqis pun selalu teman kiter kat opis...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sib baik abah dia mai amk awal ek..if tak..mmg tak jd keje la bila dah duk sentuh semua benda..
biasla tu..rafiq pon camtu if dtg ofis
mmg takjd keje...eheh

mamalieyna said...

hahaha...dh pandai sound mama ye..kena sejibik =P..

anak2 kalau mai opis, mmg lebih byk jga dia dr dpt wat kije kan..hehe..eina takdak pengalaman lagi! ^_^

cheqna said...

salam kak
selamat membeghehkan keje ye =)

Ena said...

ena sejak dah kije ngan gomen ni tak pernah lagi bawak anak2 p oips.. kalo kat swasta dulu.. selalu gak.. boleh dkatakan tiap hari sabtu.. yerla tska tutup.. nasib baik tiap sabtu bos tak dak.. time tu anis kecik lagi .. tapi abis gak la di terokainya.. mrmmm

MrS. F!zA said...

huhu kita haitu 4 hari gak bwk gi opis..mencabar betol nak2 time nangis.. aduiila kan..tp dh besar ni duk tk diam plk kan.. hahaha

sian irfan mama marah bila sentuh itu ini.. huhu

tgk, anak pon tau mama asyik berblog je :p

MrS. F!zA said...

huhu kita haitu 4 hari gak bwk gi opis..mencabar betol nak2 time nangis.. aduiila kan..tp dh besar ni duk tk diam plk kan.. hahaha

sian irfan mama marah bila sentuh itu ini.. huhu

tgk, anak pon tau mama asyik berblog je :p

[-suziey-] said...

wohoooo dasat..siap sound mama lagi..ekeke:p
haih dpt rs camne nk handle bdk yg xbehave..aQeel pn kadang jadi camtu..klu dia boring lma sgt kt 1-1 tpt tu..besela budak:p

LYaFRINA said...

haaa.. jd ofisboy kali ni..
lya pnah gak bawa asya beberapa kali teman.. terutama y time mlm tu.. takotttt..

tapi fain join gak la.. kalo x keje ntah kmana, asya ntah kmana..

smlm lya tdo lwt gak.. sb lyn tenet.. hehhehehe.. dlm kul 2 lbh g2

AnneRaini said...

hehehe..kantoi mama die takde keje...buat kerja di belakang tabir rupanya..

maslinamansor said...

xpe, teman mama dia sementara...hehehe

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. irfan pecah tembelang mama dia yek~ kikikiki

Intan Inn said...

wahh god boy nie..baguslah jadi anak mama yg terbaik k..

kak jomlah join ga n contest..nak tiup2 tak retilah..hehhe..intan mood tgh rajin join jer..hhahaa

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy