Wednesday, October 20, 2010

Semalam demam...




Hai salam pagi....semalam aku giler sombong tak blogwalking....hurmm..keadaan kesihatan tak mengizinkan...malam sebelom tu dah rasa lemau dan letih semacam badan ni tapi buat tak kesah sgt la..maybe ingat letih psl keje...malam nya perot ni rasa mcm kemasukan angin...segah...dan naik loya tekak... lenguh satu badan...huby tolong urutkan pon takde rasa lega jgk....tak lena jadik nya malam tu menahan sakit perot dan rasa loya2 tu...dlm ati dh ingat ke laen..peknen kah aku...?? ngee

Pagi semalam dtg keje mcm biyase walo pun badan rasa dh takleh p ni...gagah jgk dtg keje....so habuan nya aku cuma baring je kat bilik solat....muka..badan dah rasa panas....huwaa sah bakal di landa demam..! tak tahan sgt terbaring sampai setengah hari maka aku amik keputusan amik half day je....huhuu maka berehatan la aku setengah ari kat umah... 

Tapi alhamdulillah pagi ni rasa ok sket...nak mc pon takleh coz trainer ANGKASA berkampung sini 1 week...tkpe la janji dah leh angkat tgn ni kira orait dh la tu kan...

Hurmm...non hado story...layan tempekan piccas ni je la...sesaje posing2 dpn umah mak...hurmm rasa lama la tak menyenap...lps gian ni dpn umah mak pon jadik..! ngeh ngeh...






layan kan je owg yg dh lama tak menyenap...
ni lps balek dari kenduri umah maksu kat Bukit Mertajam...jemputan siang hari tp kami dkt malam baru sampai...tu yng sempoi je dressing...
Irfan ni buat selamba je yng mama ni beriya over..!


hurmm..dh la tu ilang dah gian menyenap...maceh pd huby ku itu yg sentiasa bagi kerjasam melayan kan pangai isteri nya ni...hahaahh..!



36 comments:

mek da ©™ said...

alahai yeke..cian dia..dh sihat lom...hmmmm

mamaaerish@eb said...

alahai... musin dmm nih kan?...

tapi betoi tuh.... eb pn kalo dh gian kt pkok2 omaaerish pn on jerk.... ngeh3

~aSHa~ said...

perkara pertama nak ckp kat entry ...


aku jeles sama kamu...
body melentik...tak gaya la kamu ada anak dua...arghhhhhhhhhh jeles jeles jeles...ehehehehhe

pssstttt kongsi la petua...

Fieza79 said...

mek da

hurmm..ari ni dh sihat..seb bek demam tk melarat...

Fieza79 said...

eb

tu la seb bek demam tu sekejap je..tk melarat byk ari..

btol la kalo dh gian kat mana pon jadik

Fieza79 said...

asha

hehee...asha mana da melentik wehh...keding mcm ni...

ntah la asha bdn ni dok kurus dari zaman anak dara smpai skrg...nk bg petua pon tk kena...mkn rasa nya lg byk mkn dr org kebulur..hahaa

cheqna said...

kak
skang dah sihat ke belum ni??
take care k =)

az rina a.k.a jaijina said...

kesian, demam pulak fieza..kalau dalam blog ramai anak² yg demam..musim demam kot ni?

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, sakit pewot & demam ye... sama la, sal pun sakit perut gak... dah beberapa hari...

tapi malas nak gi klinik... hehe

acik mimie said...

fieza ni chantekss ...

hehehe ... teringin acik mimie nak jumpe fieza ...

LYaFRINA said...

cutenya anok2 beranok ni bposing... mcam dah adik berdik nampak fieza n anak2.. awet muda tu..
makan jamu apa tu???

skarang musim demam laa...
mmg situ sini demamnya..selsemanya..batuknya..

dan lya pon kena warded aritu kes ni la.. high fever sampai x sedar diri sbb lya ada masalah jntung.. jd effect skitla kalo demam tinggi sgt.. xleh nafas..

apa2 pun.. get well soon..
makan ubat..
& ada org kata 100 plus ok utk org demam.. n mmg mjadi. slalula minum 100 plus

mamalieyna said...

tak cehat ke..huhu..hope cepat baik ye..musim la demam2 ni..

aloor jeles ni, fieza slim melim..! =P

Ena said...

ye la agaknya musim demam kembali agaknya.. sbb kat sini pun silih berganti yg amik Mc..

Moga sembuh sepenuhnya la yeh!

sempat psing lagi tu.. heheh

Aida said...

fieza, kau ni anak 2 tp body mcm anak dara .. aku jeles woooo !!

Intan Inn said...

alahai tak sehat yer kakak intan nie....erm dah ada isi ker..hehehhe....ermkalau ada rezeki..eloklah....erm makin cun lah mama nie...hehehe...tgk tue amik gambar cutemiut dgn anak2...

Amy Syaquena said...

salam..

alahai sianya dia ,dah sihat ke belum??

Umiey said...

salam, skrang cuaca xmenentu la..
demam pun menjadi2 la...dh sht ka?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

moga cepat sembuh...
pssstt.. tu adik2 ke?..
hihihihi

chugie said...

hehe.. demam pun masih tegar jd potographer ye.. :D

moga dah sihat arini!

Fieza79 said...

cheqna

dh sihat chqna

Fieza79 said...

Rina

tu la dok tak dok leh demam plak...

Fieza79 said...

Salwa

hurmm ni pon nsb bek jap je demam tu tk melarat 2-3 ari

Fieza79 said...

acik mimie

haa?? thanks acik mimie...leh2 nt fieza nk g kl leh roger2 acik mimie..hehee

Fieza79 said...

Lyafrina

tk menda nya jamu2 ni...semulajadi kot...hehee

hurmm nk lps gian lama tk brposing...

Fieza79 said...

eina

dh semboh ni...syok demam 1 ari je ni..

Fieza79 said...

Ena

heran tetiba leh tkena demam pdhal mlm sebelom elok je ena...

Fieza79 said...

Aida

owhhh..u know mee..! hikk ngan mare Aida...

Fieza79 said...

Intan

makin cun ape nya..sama je la Intan....demam seari ni pon dh lembik semacam bdn ni

maslinamansor said...

seronok kan ada hubby sporting cam tue...hehehe

semoga cepat sembuh.

Ummi Dania Yasmine said...

Sekarang ni kalau nak keluar rumah, malas sangat sebab panasnya tak tahan tu. terlalu panas.

Zaidah said...

ciannyer demam...semoga cepat sembuh yer....amin

♥Azie♥ said...

comelnyer akak

♥Azie♥ said...

comelnyer akak

SUZIE APAI said...

singgah sini...kita link kamu!

Fieza said...

mummy vouge gituuu..akak share la petua nak jaga badan ni..body sangat2 cun..jeles fiza tau

**sHiKinn** said...

akak ni mmg cantik la..suka tgk.wp anak dh besar2 tp body menten jer..hehehe jeles..kalo amik gmbar sorang, mesti owg cakap nak dara..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy