Wednesday, October 6, 2010

Rasmi kan TESCO baru bukak ni...

Hahaa...jgn taktau TESCO Bukit Mertajam dah bukak 26 September kalo tak silap la...ni dia geng2 merayau soping kompleks dtg merasmi kan..hohoo kalo bab2 soping kompleks baru bukak...kami la sampai dulu...ehceceehh...pasan padahal baru g last week...org len dah beriya soping kami baru nak g melawat kawasan...hehee

Sebetol nya tak plan pon nak g TESCO...lepas mkn kenduri Katy taktau nak g mana2 aku sesaje la sebot psl TESCO BM baru bukak pada si hubby ku itu...last2 tanpa dia byk soal dia gerak terus je g sana...mak aii best sgt ni...coz nak balek umah tak hado pape nak buat pon...balek kang konfem lena aje...

Tapi yang best nya sampai2 je sana hubby siap pesan...takda pa2 nak beli ehh...tgk2 jln2 ja...hurmm iya laa...aku ckp... last2 ter soping gak 2-3 benda...sonok je tgn ni nak rembat itu ini...haishh...berbelanja secara yang tak berhemah ni...!

Layan je ni...





mula tgk2 jln2...melawat kawasan la kata kan...

sampai sini rasa mcm takda dah ubat gigi kat umah...so rembat satu...

korang tgk la brg2 kat dlm raga tu...dgn hanger baju nya...lebrese la...tetiba tingat pad kat umah dh abis...hehee..mula nya tanak troli la kekonon...tapi bila dah brg makin tak terkelek nak bawak kan...baru hegeh2 g carik raga tepi2 tu...hahaa


melawat kawasan barang basah plak...santek2 la siakap2 ni...tak beli pon ni just pilih2 udang kat sebelah ni...hubby nak makan udang plak dah...


tempat sayo lak...

carik kacang buncis buat goreng dgn udang tadi...

snap je...tak beli kobis ni...

elok nak beratur bayar...bdk2 tu nak vitagen pulak...rembat lg...huhu

nah amik ko...daripada nak melawat kawasan dah tersoping...ingat nak save la lps raye ni...byk belanja dah..huhuu mesti korang ckp alah berapa hengget sgt byr tu suma....tapi bagi kami yang bergaji agak kecik ni sgt besar walo 50 hengget suma tu...okeh la pejam mata je...seb baek 50 hengget je....aku ingat kan lebehh....ngeee
tu je la citer kami yang melawat kawasaan TESCO sekaligus merasmikan...!


35 comments:

Intan Inn said...

wahh melawat jer..kalau ada peluang bolehlah rasmikan yer..hehehhe

erm siakap cantik2 intan suka tue..best lau masak stim halia ker masak 3rasa ker...aduhai terliur pulak

erm budak2 mesti nak vitagen kan kalau tak bg melalak lah nasiblah anak aka dah besar semua,,...heheee bila nak ada baby nie...ehehehhe

Ena said...

syok p tesco cuma bila ramai sangat org banyak jugak stok abis.. yg bestnya macam2 ada kat situ kan!..

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

eh dah bukak ek...area mana tu kak...
ritu masa balik rasa nampak la signboardya...tulis akan dibuka..
pasni tak yah la p tesco seberang jaya dah...hehehe

mamaaerish@eb said...

kalo tmpt baru brg musti fresh kan?... best nih... leh la dtg mkn umah fieza nanti... he3

~Siti Hajar~ said...

ooo..tesco BM tu..kami dah p ms raya ke 5 aritu, jln jem tak fieza p, kami sangkut dkt 1 jam tau..huhu..

AnneRaini said...

i love tesco...setiap kali nak beli brg mesti pegi tesco...smpikan buat kad kredit tesco gak..hehehe..

Fieza79 said...

Intan

melawat smbil tersoping jgk ni..

owhh baby ye nnti la kena plan dulu kot..hehee

Fieza79 said...

Ena

ms pegi ari tu byk stok...ikan pon segar2...

Fieza79 said...

Izan

dah bukak dh 26 sept...masa izan balek tu tk bukak lg..kat area Bukit Mertajam je...dkt pd seberang jaya tu...

Fieza79 said...

mamaaerish

btol..brg2 basah fresh2...tk tau la lps ni cm na...

Fieza79 said...

Siti Hajar

masa p tu jln ok je maybe dh lama bukak kan...ye la hajar g masa baru2 bukak mesti la jem gilaa..

Fieza79 said...

Anne

mmg murah pon brg tesco...lps ni leh la kot setia pada tesco..hehee

mek da ©™ said...

wah ini bkn melawat..soping gak ni hehe..

ayah,ummi, farish said...

sama cam maya..pantang ader shoping bukak, confirm ngan hubby gi terjah..konon2 nk buat lawatan tapak..tp terjebak gak bershoping

HALAMANKU said...

Salam.. wah kak Tesco.. erma kalu shoping barang dapo kat tesco gak selain murah, byk pilihan die selesa... suker2 takde lebih ke.. pas2 ha ha ha...

umialya said...

mula2 g tgk dl, pastu boleh le shoping bagai

~~*Lady Salwa*~~ said...

biasa la tu... kalau melawat tempat2 cenggini tak sah la kalau tak rembat apa2 kan... hehe

|| NaFiRaa || said...

tu diaaa... lawatan + perasmian skali.. beli barang keperluan~ takpe..bukan beli barang kemahuan~

'NuReeN' said...

dah buka ka tesco tue...
wah senang la nak beli brg dapur kan..
fieza.. jemput ambik tag ni k
http://nureenasir.blogspot.com/2010/10/pakaian-tradisional-contest.html

mamalieyna said...

hahaha...mana leh berjln saja kan...rugi tenaga..baik soping skali =P

az rina a.k.a jaijina said...

wah, kite yg dok BM pon belom sampai lagi tau..die yg dok kulim dah siap sopping lagi..tak aci ni, nnti kene gak paksa rela si hubby mai tesco ni..

eh, nape tak habaq nak mai BM, boleh singgah rumah rina..dah dekat sgtlah tu..

Fieza79 said...

mek da

mmg sah2 tersoping kalo tempat cm tu...kira melawat tapak + soping...

Fieza79 said...

maya

biasa la tu...tp ok la terjebak soping brg keperluan je...

Fieza79 said...

erma

mmg murah byk kan...best gak ehh soping Tesco..

Fieza79 said...

umialya

kira tgh gigih servey la ni...mula2 soping brg keperluan..pasni leh soping brg kemahuan...hehee

Fieza79 said...

Lady Salwa

btol tu dh nama pon tmpt soping kan..? kena kuar duit la jgk..

Fieza79 said...

Nafira

tu la brg keperluan ok kan...bukan satu pembaziran..!

Fieza79 said...

Nureen

ha dah bukak pon TESCO BM...dkt la sket nk beli brg keperluan...TESCO murah dari GIANT..!

Fieza79 said...

mamalieyna

btol2 rugi kalo berjalan saje tk beli ape kan..?

Fieza79 said...

Rina

owhh org kulim ni biasa la kaki bejalan...hehee

tu la bila lalu BM je mesti ingat Rina da situ..nnt la nk g terjah jgk umah Rina satu ari nnt..

maslinamansor said...

mas pun baru pergi minggu lepas... masa tue ramai orang lagi... penuh parking

Ruziawati Bukhari said...

t mcm selalu akan listkan apa brg yg akan t beli samada di dlm hp atau kat kertas.. tp ada je barang tambahan baru yg nak dibeli.. kadang benda tu x ada di kedai biasa.. ada di kedai besar gini.. so apalagi.. soping mmg bestla fieza.. hehe..

tq doakan kesihatan pak su t...

Ruziawati Bukhari said...

u kena tag.. jom join contest ikram

Aida said...

statement kelasssss tau .. hehehe .. brapa harga ubat gigi tu ? kat umah saya pun stok mcm dah nak habis ..

aLyNnZ said...

kat depan umah mak alin pun ada tesco yg baru nak dibuka..besar rasanyer sakit kaki nak berjalan..tp yg bestnyer sure bnyk pilihan..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy