Thursday, October 14, 2010

Kesah nya Anis yang kuat makan sekarang...




Salam petang...huhh dah setel keja pagi tadi...dok ingat dah takleh ber n3 sebelah ptg ni...seb baek maseh da kesempatan....

Nak story psal kesah nya si Anis ni yang berselera makan kemain galak lagi...suka ati ni tgk perkembangan dia sekarang yang dah berselera makan nasi dgn lauk...kalo dulu asal makan nasi kosong takmo lauk..lauk tu ikan la...ayam daging ok lagi mau jgk dia...sekarang ni dah suka pulak meratah ikan goreng...kdg tu goreng 6 ekor...dia tinggal kan 2 ekor je utk mama dia ni...lain2 tu abis suma diratah...mak aii pa kena la anak dara ni skrg...dh suka makan tu dh laa..berlebihan pulak...

Nak2 kalo g kenduri ke ape lagi kuat dia melantak...kukui...kalo umah kenduri tu duduk nya smpai ptg maka berulang2 la makan nya...mcm baru2 ni kenduri pernikahan mak su merangkap tok su si Anis...

Layan ini piccas...





mmg kuat makan....tapi body tu still ramping...keding..! mcm mak eyyhh...ngeee




penoh sepinggan...ni 2nd round...belom 3rd round...hahaa! ari tu je 4-5 kali mkn nasi termasok bekfes pagi tu dgn nasi lemak....


tgk gaya makan... mcm baru nak jamah makan tengahari....lapor gila2 tuhh...padahal ni dh 2nd round nasi kenduri...tu pon dlm jarak masa 2-3 jam slpas yang 1st tu...




abihh licin di kais nasi tu...tak tinggai sebutir nasi pon tau...owhh pe pon ttp menten ramping gitu laa dia...tanak menbesor dah...pe nak wat kan..acuan nya dh gitu kot...hohoo....

Sekian n3 di ptg ari...


21 comments:

Ain said...

makin bam bam la anis nanti...

AnneRaini said...

huhuhu.jeles dgn anis..nak badan camtu gak..boleh makan puas2..

~~*Lady Salwa*~~ said...

seronok kalau anak2 suka makan... nak memasak pun semangat je...

bila la faris pun nak jadi kuat & suka makan ntah... susu je la kuat sekarang ni. nasik kadang2 je nak makan... huhu

ok la tu, ramping & molek cam mak dia... hehe

bun_nee said...

ok la kalo anak kuat mkn..jgn xmakan sudah.. pening pala mama nntykna..


singgah blog saya mama

MrS. F!zA said...

tu dia ini betol2 selera ni.. mmg keding ramping je sng cakap mmg betol la acuan mama.. ngeeee

bertuah badan tau jnis mkn badan tk naik2.. sng nk melantak ape pon tk pyh fkir tkut gemuk..

Fieza79 said...

Ain

kalo bam bam ok jugak..ni takmo banm bam dh..terus ramping gitu je...huhu

Fieza79 said...

Anne

hehee keding gitu tak lawo la anne...huhuu

Fieza79 said...

Lady Salwa

mmg rasa suka sgt dia berselera gitu...puas ati la kalo masak pon..semangat je sbb anak2 lalu makan kan..

Fieza79 said...

bun_nee

mmg ok..alhamdulillahh..tp tgk telebih sgt pon takut jgk...hahaa

knp nk terjah blog u balek tk leh lorr...help pls..!

Fieza79 said...

Fiza

hahhh mmg betol2 nmpk berselera...sonok tgk...mcm tk cukop2 nak telan tu haa..

HALAMANKU said...

Wah.. mesti berselera tgk Anis mkn.. agaknya time nak membesar tak kak.. jgn jadi bam sudah.. tapi kalu cam mama..mmm ramping jek he he he h

HALAMANKU said...

Wah.. mesti berselera tgk Anis mkn.. agaknya time nak membesar tak kak.. jgn jadi bam sudah.. tapi kalu cam mama..mmm ramping jek he he he h

HALAMANKU said...

Wah.. mesti berselera tgk Anis mkn.. agaknya time nak membesar tak kak.. jgn jadi bam sudah.. tapi kalu cam mama..mmm ramping jek he he he h

mamaaerish@eb said...

kalo suker mkn ikan tuh maknanyer sok2 dier bijak... ;p

|| NaFiRaa || said...

haih~ untungnye dapat acuan macam tuh.. makan banyak pon badan x naik.. kalo ai nih.. x makan pon badan macam kena pam.. kalo makan macam tuh tak tahu lah ape jadik~ muehehe

**sHiKinn** said...

sukanya tgk anis mkn..kalo la abng long jenis pemakan mcm tuh..pemakan?heh lantak la salah tatabahasa pun..budak2 berselera,ibu bahagia..

az rina a.k.a jaijina said...

budak² memang selera tak menentu..kadang² takmo makan sgt, kadang² nak makan semedang..

tingat plak zaman kecik² dulu, sampai kene paksa makan ngan mak, hehehhe..

Ena said...

ikut acuan mama yeh anis..hehehe.. tak pe senang hati tengok anak2 selera makan kan..

chugie said...

xpe lah tu mama nye.. sbb anis pun cam kurus je tu, biar berisi skit.. nampak lebih cumel!

mek da ©™ said...

seronok tgk anak mkn byk kan...berselera

'NuReeN' said...

Alhamdulillah... sure lega jgk ati kan bila anak nak mkn..

kami 3 beranak ni still x lalu mkn lps demam ari tue.. msk jerr ke tong sampah la jwpnyerr...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy