Saturday, December 25, 2010

ari cuti buat ape..?

Salam...

wuwuu...Mery Krismass...aku tak g mana2 ari ni just melepak kat umah...sesekali bersantai di umah pon best jgk...ekseli my huby tak hado di umah...dia ada game sepak raga tuju...mau tak mau mmg terpaksa setia di sini...grrrr...

arghhh boleh je nak keluar bawa anak2 tapi kemalasan dan takda mood lahh if huby takde sekali...duk umah lg best...leh baring2 ngadap tv itu lg bahagiaa...hahaaa

Cuaca kat luar leh tahan panass...eee takde la nak susah payah berjemur kat luar tuu kann...kain baju pon cpt kering nya tu ari ni...ni tgu nak jemur kain baju utk 2nd round nya ni...pagi tadi pon dah berderet di ampaian...tu haa ada lagi nak kena kuar kan....hushh byk giler arr kain baju ari ni...rajen pulak aku ari ni membasuh suma yg ada...takde tinggal walau selai pon...hehee rajen2...dgn kain cadar sekali hangkut basuh kan....sguh rajen aku ari ni kan...hehee 'maid' a.k.a washing machine yg basuh kan...aku just lambak kan je dlm tuu...kehkehhh...

Hari ni punya menu lunch sgt simple....masak nasi...pastu goreng ikan kembung...tumbuk cili merah + cili api + bawang + belacan...dah tu tumiskan dan tabur kan atas ikan goreng...nyummm menu simple faberet kami sekuarga...every week boleh kata ada menu ni..hikkk...

Sekarang dah kenyang...hurmm alhamdulillahh...!





motif tempekan gamba muffin ini..? owhhh tkde ape....sesaje utk bagitau akan keenakan muffin ini...sgt sedapp...! taktau kat mana ada jual lagi...hehee dapat muffin ni dlm goodies bag kenduri...hahaaaaahh..


daaaa......



8 comments:

umialya said...

ingatkan fieza yg masak muffin tu..

Huda said...

same2la kite bergolek2 di rumah kan kak :) sedap muffin tu..

Fieza79 said...

umialya

hehee kalau fieza la yg buat smpai nmpk comey cm tuu..maka bhenti la berbelog...jadi toke muffin jela..hehee

Fieza79 said...

Huda

ye la sama la bergolekkan di umahh...silap2 lelap terus smpai ptg kangg...

Ena said...

kat panas panas yeh!..

kita kat sini jugak la mendung jer dari pg tadi.. tu pun dah hujan taks empat nak angkat tilam budak2 yg jemur pg tadi.. abis basah.. haihh! jenuh nak jemur lg. maunyer 2,3 hari kalo mendung cenggini.. naisb baik tilam kecik tu.. kalo tilam besar. adeihh!!


ena tengah menikmati makaroni pemberian jiran sebelah nie.. sedap! yum yum.. ;D

Fieza79 said...

la ye ke..kat sini panass sguhh...tkpe la sekurang nya kering suma baju dn cadar bantal tuu...

sedap nya pekena makaroni nak2 yg org kasik kan...hehehe

Ya ALya said...

bergolek2 la sama2 kita di umah....

mek da ©™ said...

maKAN simple2 lg sedap tauuu..siap bertambah2 nasi

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy