Monday, December 27, 2010

Jom kembali ke sekolah...!

Salam....

Jom kembali ke sekolah....hehe macam iklan pulak..!

Lagi seminggu ye sekolah akan di buka semula...bas2 sekola akan start beroperasi kembali dan parents jgk akan sebok mengantar mengambil anak sekolah...termasuk la aku ni ye...pengantar tegar anak2 ke sekolah...ngeeeee

Wuwuu...mari tgk persiapan ibu2 yg ber anak sekolah ni ye...dalam setahun harus ada 2 sesi berbelanja berganda ni hehe...sekali time nak raya....yg kali kedua anak nak masuk sekola maaa...aduhhh...sakit kepala kuu...grrrr...

Ni kami punya soping Jumaat baru2 ni...lepas abis keje terus bawak budak2 ni bersoping kelengkapan sekolah....pasaan budak2 tu...wahhh dh tentu la suka..teruja...menggedik..suma ada lahh...yg tak best nya si mama dan abah nya ni laa...dalam hati rasa cuak...takut dah terambil itu ini last2 smpai di kaunter nak bayar...berbelanja melebihi ongkos yg cukup2 ni aje...huwaaa...

Maklum la tahun ni harus perbelanjaan kelengkapan tu berganda dari tahun lepas....sebab Irfan pon sama naik darjah satu tahun ni...si kakak dh tentu la...tahun ni dh darjah 4...! 'peel' budak2 ni pulak, suma nak rembat serentak...apa yg ada kat dpn mata yg dorang bekenan suma nak ambik tau...sgt tak berhengat...padahal dah siap warning awal2 sebelum dtg tuu...suma angguk2 je....tapi bila dah sampai situ terus lupa daratann...gerrrrr...sabo je la...

Selingan piccas....




sebelum soping singgah salun rambut....gunting kan rambut Irfan dan Anis...

gaya rambut baru Irfan...

di kedai kasut pulak...sebelum tu dah siap soping baju2 dan barang2 sekolah....lupa pulak nak snap kat sana..maklum la sebok memilih barang...dan pale pon naik ting tongg dgn budak2 tu...suma barang nk pilihan seniri...kita punya suggestion langsung tak layann...grrrr....

memang takda 'can' nak pilih2....dorang yg tentu kan mana bekenan...arghhh layan kan jela...jgn yg mahal2 sgt udah la kann...

pilih jgn tak pilih ye kakak...!

ni la kasut2 meka ituu....Irfan punya terpaksa pilih yg itu je..sebab takde saiz sgt...kaki kecik nauu...! lps ni baru nak carik kasut sorang sepasang lagi...suma nak beli serentak tk daya la kann...

alatulis dorang...cukup la yg itu dulu...suma harus serba dua maa....tak berdaya nak beli manyak2..!

2 pasang baju utk Irfan....

utk kakak...just beli selai baju dan selai tudung...kain yg tahun lepas maseh elok lagi...takpe2 akan ada tambahan bila sekolah dah bukak nanti...

beg utk Irfan....dia sniri pilih kann...utk kakak di postpone ehh...elok lagi tu beg lama...baru je beli baru2 ni sebelum cuti sekolah ari tuu...tapi dia tetap request nak beg baru jugak...okeh2...beli pon beli lahhh...!


Sedikit kelegaan....segala kelengkapan sekolah budak2 tu hampir beress...just ada satu dua keperluan yg boleh ditangguh kan dulu...cari yg wajib dulu...ngeh ngehh...


till then



12 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Huhu..bru 2 kak fieza..de org smpai 3 4 org ank sekali sekolah..huhuhu..lgpn,skrg nie wet kite kuar mcm air terjun..kdg2 klu x ati2..hujung bulan..monyok jer..=)selamat kembali ke sekolah tok anak2 akak..=)

AnneRaini said...

memang bengkokla kalau tiap2 tahun nak tukar yang baru....

ciK mOt ©™ said...

wahh...dah beso anak2 akak...adoi, sekolah nak buka dah sesak la pas ni...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghh.. da ensem anak teruna kak fieza nk masuk skolah..
huhuhu, saya lom bli pepe keperluan tuk aly ni, register pun blom.. ntah, tataw nk anto ke idok pre-skul 5 yrs ni.. die tanak, plus takpernah berenggang ngan tokma nye.. huhuhu, serba salah dibuatnya.. ;-/

mek da ©™ said...

wah cukup lengkap semuanya..caiyok2

LYaFRINA said...

bestnyer!!!!
lya pon rasa teruja tgk persiapan skolah ni.

wahida said...

x tau la saya mcm mana anak saya si abang ni kalau dah masuk sekolah darjah satu nnt...nak masuk tadika 6 tahun ni pun dah pitam...huhuhu...
x pe, itulah pengorbanan kita sebagai ibu kan..

MrS. F!zA said...

syiok plk tgk kelengkapan sekolah..trgt zaman dulu2..tp dulu fiza duk ngn atok n wan so tkdela merasa sgt semua tu..stp thun just beli mna yg rosak je...yela duk ngn org tua2 kan..hahahaha

comeinya rambut baru irfan

~Siti Hajar~ said...

Km pn dah lega Fieza, semua kelengkapan dah beli, tp km br srg je, Danial tu ha..Dalia dpt masuk prasekolah thn depan, lega la sikit, klu tadika swasta mau beratus gak la..

lega pas semua kelengkapan selesai, pening tang buku2 & yuran sekolah pulak kan..??? huhu..

|| NaFiRaa || said...

pergghhh... beli yang wajib2 jek pon dah banyak yang mengalir tuh~ takpe laaa... janji anak2 hepi dan bersemangat nak gi skolah kan~

zue @ annaleeya said...

sama la kita... dah beli jgk persiapan sek anak2.. tp sib baik dah beli sikit2 dulu... klu nak beli skaligus, mmg fenin ler...

Ya ALya said...

sekolah rajin2 tau......blaja pandai2 yer....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy