Wednesday, December 22, 2010

@ Padang Kota Lama...

Salam...

Puas berphotoshooting di Fort Cornwallis kami gerak ke Food Court tepi pantai...terasa perot ni minta di isi je...hehe dlm pale dah siap pikir menu apa yg nak oder tu...Sotong Kangkung pon sedap kann...Kerang Bakar ke...atau Pasembor je...hehee

Food Court ni mmg betul2 berhadapan dgn laut...memang best ahh menjamu selera kat sini...mcm2 adaa...!
Sebelom tu Anis dah tak saba nak pekena Rojak...feberet dia la kata kann..pantang nampk rojak menggedik je tak sabo2 nk makan... rojak kat sini mmg meletop...nama lg la meletop....hahaa 'Rojak Menjerit' nama diaa...meletop kan nama...kehkehhh...sesape dah makan terus menjerit pedassss...hahahhh..!

Selingan piccas itu haruss...!





meka2 yg sedang pekena Rojak Menjerit...ishh sedap sgt ke...ntah tak terasa tekak ni nk makan pon...aii tk minat yu...!

zoom sket....'Rojak Menjerit'....ni gara2 filem KL Menjerit la nii...kikihh

Dah pekena Rojak tepi jalan baru kami masuk Food Court ni...my Anis dgn air kelapa dara...hehee

opsstt...Air Kelapa Muda...rega RM4.00...

Sotong Kangkung


Kerang Bakar...kenyang walau just tu je menu2 nya...alhamdulillahh...dah abis makan lepas solat maghrib kami melepak dulu...Irfan sebok nak beli menan lampu2 tu...redha je laa dgn bdk2 ni...ade je menan yg nak dibeli di suma tempat yg di singgah...


Bangunan yg cantek liplap2 tu adalah Bangunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang...mmg cantek waktu malam...
begamba lagi kat situ hanya sebab suka kan kilauan lampu dari bangunan tu...

di belakang aku yg ada cahaya lampu2 tu sebena nya adalah Kapal Star Cruise....besor gilerr ala2 mcm Titannic wooo...teruja tgk...bila la dpt belayar dgn kapal tu...huhuu

zoom sket...blur sgt..sebab jauh zoom nyaa...

Dah puas tgk2 kapal besor tu...hehee kami pon gerak balek umah daa...keletihan sgt seharian berjalan kann...tapi puas laa dapat spend time with my lovely family on that day...happening sgt..!

till then



32 comments:

LYaFRINA said...

knp namanya rojak menjerit..lya terliur tgk tang kerang tu.. selalu la beli n rebus kat rmh...

bgunan tu mmg lawa.. mcm bgunan kat padang merdeka kl dah nampak.. bgunan sul abd samad kan?? ehh k apa..

Ena said...

dapnya rojak buah tu.. peberet ena gak tuh.. :D


eh! bangunan tu mcm bangunan sultan abdul samad kat KL ni la.. tempat yg ena kijer skrg nie.. hehe.. promote pulak!>. ngee

MrS. F!zA said...

dulu pnh dating sekali kt pdg kota lama ngn xbf..hahahaha mati la kalo naman baca..

Huda said...

sedapnye kerang tu...nyum3 :)

Myra Jay said...

Sedappnyer akak rojak tu, Myra suka sgt mkn rojak..
Klau p pdg kota tringin nk makan mee goreng sotong, coconut shake & ABC Jalil.. fuhh mmg terangkat..

AnneRaini said...

nak sotong kangkung...

ciK mOt ©™ said...

kak, lama saya tak melepak sini...tunggu bulan 2 ni balik sana, kita melepak sesama kak...hehehe...arghhh rindunya kt kampung halaman...

Fieza79 said...

Lyafrina

ntah la tktau knp depa letak nama tuu..kelakar pulak..

btul cm bangunan abdul samad KL kan..

Fieza79 said...

Ena

ha'aah ye..lebih kurang je cm bangunan abdul samad kl tu..

Fieza79 said...

Fiza

hahaa..kantoi naman baca nanti hehe..
oo dating kat situ ehh...sama laa..kikihh

Fieza79 said...

Huda

sedap sotong kangkung tuu huda..

Fieza79 said...

Myra

kfieza tk tau sgt tmpt mana yg lg best..jrg2 p..

Fieza79 said...

Anne

nak ehh..sila la tatap je...hehe

Fieza79 said...

Izan

ha'ahh bleh la tuu..lepak sama2..hehe

mek da ©™ said...

wah power nama..rojak menjerit..nampak mcm sdp..sotong kangkung sdp tak..xpernah cuba

Ogy said...

HUAAAAAAAAA SOTONG KANGKUNG YG MENJADI POJAAN HATI KU.....eh sorry excited sampai terhuruf besau lak...hehee

tp dulu mama makan sotongnya besau2 sket...ngeh2....

maslinamansor said...

bila malam, penang bertukar rupa kan...
lama tak p waktu malam, sebab suami asyik keja malam jer bila mas cuti...

|| NaFiRaa || said...

kecur air liur tengok rojak tuh~ pekat jek kuah dia.. memang rasa nak menjerit jek tengok rojak nih~

bila lah nak sampai kat penang sekali.. x sampai2 lagi nih~

az rina a.k.a jaijina said...

terliur lah tengok rojak menjerit tu, nyummmmmm..

Fieza79 said...

mek da

sotong kangkung sedap tau mek da..cuba la mkn sekali tgk...

Fieza79 said...

Ogy

sotong kalau di potong besor2 rasa cm tak bape leh nak telan...kkdg rasa geli pon yee..hehee

Fieza79 said...

maslina

betol penang bila malam terus bertukar rupa...mcm bandar besor2 je kann..

Fieza79 said...

Nafira

leh arr dtg cuti2 mesia kat sini...nk tgk anak mami berkenjah kat sini..hehee

Fieza79 said...

Rina

terus menjerit bl dh masuk mulut..hehee

wahida said...

pergggggghhhhhh....sotong kangkung!!!
sedaaaaaaapnyer...

maszmadi said...

eee air kelapa dara...... ops!! air kelapa muda, nak sikit.....

mamalieyna said...

sampai ke malam lepaking sana..best2 ..tmbh2 dgn orang2 tersayang...cantik piccas..makanan pun ado...aduhai..hehe..

chugie said...

emm makin mengidam lah sy nak ke penang bila tengok pics2 ni fieza..

best betul dapat bersantai kat tepi laut tu tau.. jeles i!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Lamanya tak ke penang... rindu betul...

dulu masa ada arwah tok selalu gak pi penang...

bestnya lepak2 kat padang kota...

chekna @ mama ziyad said...

hmmm.. nak kena g penang la plak lepas ni.. lama gile rasa xpegi sana, last pun taun 2007 kot..

Anonymous said...

no prescription:valium valium buy - valium show drug test

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#buy xanax bars doses - ways pass drug test xanax

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy