Tuesday, December 14, 2010

kekusaman itu bersinar semulaa...

Salam....

Kat sini ada sesi gilap menggilap...wahh sebelom tu nak bagitau kerajenan aku yg tiba2 muncul...taktau dari mana ia datang...maybe di saat pale tgh ting tong ni..maka tika itu la mood rajen itu muncul tanpa di paksa2...sguh aku bangga dgn diri ini sebab berjaya mengatasi nya...agagaaa...!

Meh tgk ni....






nampak ni..? ni kusi anggur nama dia...agak nya dh lama sgt aku biar kan kekusaman begini...makan tahun mungkin...sejak kusi ni bertapak di umah aku selama 5 tahun ini baru kali kedua tau...aku gilap dia...padahal time beli dulu di kedai perabot jati...penjual tu siap pesan ...harus rajen2 gilap sekurang nya setahun 2 kali...hahaaahh mana mungkin...aku sgt sebok maa...


nahh..dah siap gilap..sgt bersinar kan...hehehh...tkde la...gamba yg 1st td tu just teknik pengeditan kasik suram dan kusam gitu...kuikuii...tapi ye jgk lepas gilap dan tacap2 tu mmg kekusaman itu bersinar kembali...if rajen selalu mcm ni kan best..hohoo nampak baru je...bling..blingg gitu...

ni la penggilap yg aku guna kan...tak luak pon penggunaan nya sewaktu aku mula2 beli 5 tahun dl...aku sgt sebok k...dan sket kemalasan...tapi ari tu aku berjaya mengatasi...hohoo...

Ehh korang2 yg guna perabot jati kat umah, rajen ke menjaga kegilapan perabot seperti memula beli dulu...bape kali korang urus kan menda ni dlm setahun...? haihhh...



till next


27 comments:

MrS. F!zA said...

hahhaa akk kita punya kusi tu sama tp fiza nye tk pnh nk gilap haihh..memang berhabuk...benci ar rumah tu mmg byk habuk agknya sebab tgkt 7 kot angin terbangkan habuk..hari2 tau sapu sampah..huh..

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum ;)

Hehe..mmg betul kekadang angin rajin ni dtg x terduga..tapi jarang2 sekali la dia datang..haha..sama la kita..

[-suziey-] said...

waaa silau dh ni berkilat sungguh..keekek:p kita xpakai perabot jati..hehe..

cheqna said...

assalamualaikum kak
lama tak menyinggah sini
akak sihat??
perghhh rajin r akak...
5 tahun sekali rajin ke ni kak???
ekekekekekeke

NM02 said...

minta skit, nak lap lemari kat ruang tamu umh...

az rina a.k.a jaijina said...

wahh, sangat jimat..5 tahun sekali gosok..ehh, samelah ngan mak rina..rumah dia tu dah penoh perabot jati..tp mmg jarang² sangat lap..dia pon dah tak sihat mane dah..

chugie said...

rajinnye lah.. pasni g gilap semua yang ada tu ye.. ekekek:D

|| NaFiRaa || said...

seb baik x de kusi jati.. kalo x.. memang x berkilat lah jawabnye.. kikiki.. x sempat nak gilap2 nih..sibuk~muehehe

wahida said...

nasib la saya ni x pakai kayu jati..kalau x mmg sepuluh tahun sekali kot kerusi dilap...hahahaha!!!

chekna @ mama ziyad said...

amboi... trus berkilat tuh... saya pun malas btul kalo bab2 nak mengelap nih...

ann @ hatiberbunga said...

wah... kilatnya! :D

mek da ©™ said...

rajin bagus2..bersinar2 tuuuu ehehehh

Fieza79 said...

Fiza

kalau habuk tu takde la byk sgt...pon hari2 sapu jgk... selesa begitu...tp tang kusi jati ni mmg kena jaga kalu nk sentiasa nmpk cantek kan..

Fieza79 said...

ayu

btol2 setuju2...bkn senang ia nk dtg...dh dtg tu harus penuh pengisian..hehee

Fieza79 said...

suziey

jaga2 mata tu...kena pakai kalis mata dtg sini..hehee

Fieza79 said...

cheqna

mmg tak rajen pon...angin rajen dtg sekali sekala...huhu

Fieza79 said...

NM02

bleh2...mai nak calit sket..tang mana bitau..!

Fieza79 said...

Rina

tu la kalau nk sentiasa nmpk lawa kena la rajen2 gilap...baru la nmpk bersinar je kayu tu...dh beli mahal2 kan...nk menjaga tu mmg renyah..

Fieza79 said...

chugie

harus tu chugie...

Fieza79 said...

Nafira

mmg..sebok + malas...huhuu sekali sekala rajen bagus jgk ada kelebihan..

Fieza79 said...

chekna

tp nak cantek tp malas kan...rajen jgk tkde malas sgt ni...hehee

ayah,ummi, farish said...

rajinnyer fiza...
meh2 dtg umah maya..tolong gilapkan umah maya nyer perabut lak..hehehhe

acik mimie said...

acik mimie guna cosway nye pengilat .. nama apa ntah .... jenis yg spray ... tapi bukan acik mimie yg kilatkan .. en somi yg rajin dok kelebek ... hehehe

ainazliena said...

kosi jati..kosi x bg org dok lame2..

mamalieyna said...

hahaha,,,jgn dtanya brapa kali menggilap! malu nak jwb, tp eina ada alasan, baru je beli, takyah kilat2 kan lagi..kawen baru 2 tahun lebih..ngee..

tapi cayalah! berjaya merajinkan diri, berkilat seeeh..hehe...

~Siti Hajar~ said...

Sy pn ada kerusi jati tu, tp xpnh kilatkan lg sejak beli...kuang3x..

kiranya sy lg malas dr Fieza la...eh! bkn malas xde masa la..haha

Anonymous said...

Wondеrful blog you have heгe but I was wаnting to know if you κneω of anу forumѕ that coveг the ѕаme topics talked about in this аrticle?
I'd really love to be a part of online community where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

My web page :: Same Day Payday Loans

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy