Monday, January 24, 2011

ada misi di Penang...




Salam...

Last week lagi dok berkira kira nak gi Penang...nak cari DSLR...wuwuu..ramai dah tahu ni walau pun cuma bagi hint je..mmg alert la korang2 ni kan...toce2..! walawehh sampai ke Penang...padahal area2 Kulim pun ada tapi sebab gigih nak dapat yg murah kan...better gi beli di Penang sebab byk pilihan...

Gigih sguh dok kumpul duit 3-4 bulan nie...berdikit dikit semata nak dapat kan DSLR...akhir nya berjaya merembat nya semalam...aku beli yg murah je takde la sampai empat lima ribu...cukup utk keperluan berfotogedik ni udah la...hehee keperluan ke tu...heee poyo je...

Gigih la bertawaf satu area KOMTAR...sebab kat situ byk kedai sewaktu dgn nya...rega pun laen2 pulak tu walau pun model yg sama...gigih semata nak dpt rega yg termurah dan berbaloi...habis lenguh kaki tgn puas menghayun langkah ke sama ke mari dgn 3 askar wataniah tu...wakakaa...

Layan piccas...maseh kamera kompak aku ye...byk berjasa ni tak kan lupa lahh walau pun dh berjaya merembat kamera besorr....hehee



tgh beratur tgu feri berlabuh...nsb baek tak sesak time nie....


feri dah sampai...suma kete dah gerak masuk...



ok..parking...


belum sempat feri bergerak budak2 tu dh sebok nak kuar....walau dh berkali kali naik feri ni tapi still jakun la budak2 tu..heran sguhh...


feri bersebelahan feri yg kami naik...


owhh..dah gerak...
best...sejuk angin laut...



aku yg dah tak saba...heheee
 berselisih feri....


dah dkt nk sampai...kapal Star Cruise tuu...haishh tiap2 kali dtg still ada je dia kat situ...bila la leh merasa naik ni...huhuuu


dari kejauhan nampak Marina Resort...ehh betul ke...sila betul kan kalau salah...hehe
apa motif aku snap gamba umah ala2 Istana China zaman dulu2 ni...tetiba tingat story yg aku suka tgk dulu..'My Fair Princess' kalau tak salah tajuk tu...


owhh dah sampai kedai...ni merupa kan kedai yg terakhir kami singgah...dan terus rembat...Irfan yg duluan rasmi kan beg DSLR tu...
suka je Irfan bila aku betul2 beli DLSR kali ni...dia ingat aku tipu..yela selama ni asyik belek dan pegang letak je kan...hehee tgk2 kali ni terus bawak balik...boleh buat muka tercengang pulak...hahaahh

Alhamdulillah tertunai jgk wishlist 2011 aku...tapi maseh terhegeh2 nak guna...tak pndai nak seting manual lg..asyik tak menjadi je...tak konfiden...buat masa ni aku pakai auto dulu...selang seli kan dgn manual...
kena byk godeh2 dulu...baru pandai...dari segi teori tu dh ada sket2..cuma praktikal je belum...sape la yg leh bantu aku nie...huhuu...'tunjuk ajar ku sifu..!'





18 comments:

MrS. F!zA said...

wah dh dpt hajat tertunai.. bila nk tayang kamera kt sni?hehehe

~Miss Sukasih~ said...

tahniah..so,skrg kte geng ar kak fieza..hehehe..akak pkai jenama ape?series ape ek?

~Miss Sukasih~ said...

tahniah..so,skrg kte geng ar kak fieza..hehehe..akak pkai jenama ape?series ape ek?

ayah,ummi, farish said...

Wah...bestnyer..jeles ai tau..heheh..bilalah maya lak nk dpt DSLR..tu my dream 2011 tu...teringin gak nk DSLR.....aper2 pun TAHNIAH....jgn luper tepek byk2 gmbr guna DSLR br yer...

wahida said...

wah, dah dapat DSLR yg diidamkan...congrate congrate...
aku jugakla pakai cap itik lagi..huhuhu...

rATu kEBaYA said...

saya pun masih lembab mengunakan DSLR..

dah tertunai ye hajat 2011.. ke ada hajat yg lain lagi?

acik mimie said...

wah ... tahniah tahniah ...
nanti kacik tayang ek ... acik mimie boleh belajar .... asyik snap pic guna jp je acik mimie nih ...

chugie said...

ala, bestnye.. dh dpt DSLR..

nanti tayang k, and jangan lupe tayang rege nye..

Zue AnnaLeeya said...

jelezzzzzzzzzzzzzzz.... nak gak dslr tuh.... zue dah tau tgk kt fb...

bez la pasnih bergedik gedikan dgn camera gedabak tuh.... hehehe...

Huda said...

bestnye kak :) nak pinjam leh x? :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

yeayy, betul tekaan ritu... hehe. bestnya, dah dapat miliki kamera gedabak tu... teringin jugak, tapi ntah bila boleh dapat... huhu

lama tak pi penang & nek feri... rindu la pulak... hehe

Aizura said...

wah.. best nyerr...
one of my wishlist gk tu..
kt komtar memang byk choice yer? kena ajak cik abg p meronda situ gak la next time.. :)

Rizziela said...

Bestnya..bila la kita nak dapat ni...

[-suziey-] said...

tahniah..dh rembat DSLR..slmt berposing sakan..hehe makin dasat la posing2 pasni..hiks:p

emm kt ade bg basic info pasl DSLR..bole refer kt blog under label Canon 450D :) bole la utk tau asas2..

LYAfrina said...

WOWWW...
TUMPANG HAPPY.... MODEL APA FIEZA BELI?? LPS NI BLH LA POSING2 SAKAN :-)

ab@h_Izz said...

salam..selamat dtg dlm dunia dslr..saya pun baru rembat..nnt leh outing sekali..hi..hi2

...ambik d90 gak ker...

mamalieyna said...

vavava....tahniah!! akhirnya..awal2 tahun dh tertunai wishlist..yeaaa! eina plak simpan2 lagi hajat tu..huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah fieza..dh dpt DSLR..Kita X tau bila ler nk dptkan tu..hukhuk.. :(

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy