Thursday, January 13, 2011

bershopping ker...?




Salam...

Ini haa....budak berdua nie memang pandai bershopping...suka2 la nak isi segala barang dlm troli...kalau boleh suma nak di hangkut nya masuk dlm troli tu...tapi itu dulu...sekarang cara budak2 tu bershopping pun dah ber hengat...dah bagus dua beradik nie takda la nak isi troli tu sampai penuh dah...hahaa...beringat je bila nak amik barang tu..bagus kan meka...hehee...anak sape la tu kann...ngeeee

Kejadian shopping ni berlaku pada petang sabtu baru2 nie di Giant...plan siang tu takda dlm senarai nak bershopping...tp tetiba huby ajak g Giant jalan2....hahaa jalan2 ye...suka tu...

Just beli barang makanan sebagai pelengkap acara jalan2 di Giant...yela tak kan nak jalan2 saja kan..harus la rembat sebarang dua...dah jadi kewajipan tu kalau g Hypermarket...sesuka hati ambik troli tanpa tujuan...mau tak mau kena jugak la isi troli tu kan...janggal pulak nak usung troli kosong tu keluar...hehee mana ada org wt camtu...ada ka..kalau ada taktau pulak la aku betapa tergamak nya...wakakaa...

So..layan piccas jela...





salah sorang peng 'shopping' nya...bahasa apa la aku guna nie....bahasa jiwa bangsa...ngeh ngehh
dok mengira brg soping agak nya...sdg menunggu giliran nak membayor...
mula sebok kedua-dua nya nak letak kan brg2 ateh kaunter bayaran....dlm nk tolong2 tu pon leh jgk jadi pergaduhan kecil gara2 berebut kan sape yg nak letak dulu...haishh mcm2 la...
dah gila lensa dah anak dara aku nie....
solivite sorang sepeket...crab drumstick buat bekalan bekfes ke school...bagus Irfan..takda pon dia minta beli kan toys...kalau tak....asyik berperangai je...rasa pelik pon ye...maybe dia rasa dia tu dh besor kot sebab dh g school...tak layak ber 'toys' lagi...yela maybe kot...!



18 comments:

mamalieyna said...

hehe...bagus2..msg2 dh besar kan..^_^

arif pun dh pndai bab2 ni..kalau g shoping mall ada je brg dirembat masuk trolly, terpaksa mamanya tapis sblm bayor..hehe//

Umiey said...

amboi msg2 dh pandai menyopping yer...pas ni mama bleh la jd leader jer...hehehhehehhe

ciK mOt ©™ said...

kopak la duit omaknya gini...hehehe

Ena said...

hehe.. sama la ngan anis & irfan ena tu.. kalo p soping.. brang dorang kemain banyak.. mcm2 mintak.. mintak makanan kami layankan aje.. tp toys?? no no no! hahaha.. kijam!!

Huda said...

eh..mcm ade yg x kene je..mana akak? suppose selalunye gambar akak wajib ada :)

MrS. F!zA said...

blh plk saja2 gi jln giant ek..seb bek ada gak brg yg dibeli..hehehe

LYAfrina said...

DAH BESAR... MSTI DIA ORG PON PANDAI DAH DLM MEMILIH.. KALO ASYA PLOK,, SUSAH.. DIA KURANG BERKENAN KAT MAINAN.. TP KALO LALU KAT AREA ALAT2 TULIS & BUKU2.. MULA LA MJERIT & MENANGIS NK TU SEMUA..

KDG2 XLARAT GAK..MAIN KEJAR2 LAGI.. LYA BIASA SHOPPING CAM NI TIME DPT GAJI J LA.. AWL BLN..

izan_cute said...

akak,mata diorang cantik la..mcm mak dia..dah besar,senang nak g mana2..anak2 izan gayut2 lg kalau berjalan sorg2 tanpa hasben huhu

NM02 said...

solivite, vitagen dan yakut feveret saya selamanya... ahakssss

[-suziey-] said...

semuanya byk makanan je ni..hahahaha:p

wahida said...

awak, kat umah saya solivite x boleh putus...kena sentiasa ada...kalau x, meraung dua2 hero saya tu..

cheqna said...

bagusnya 2 beradik tu...
lain kali sila habiskan duit mama ngan abah lagi banyak ye..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah 2 beradik nih..masing2 dh besar..dh pandai berpikir dh.. :)
Skrg Qis pon dh pandai angkut minuman masuk dlm bakul.. :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kak tu bukan satu dua tu, macam borong barang hujung bulan je...ha...ha...dengan troley lagik harus penuhkan

rATu kEBaYA said...

dah besar tak banyak karenah sangat.. masa kecik2 je letih sikit nak melayan..

SUZIE APAI said...

hiks...ank sy pun tak reti minta toys...agaknya sbb tak biasa beli..klu beli toys pun, tak bwk diorg..hehheh

|| NaFiRaa || said...

dah besar dah.. dah pandai pilih mana yg baik mana yang x~:)

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum ;)
ahaha..kekadang shopping yg x plan tu yg masuk mcm2 dalam troli..lagi bahaya kan..hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy