Monday, January 31, 2011

konon2 berpicnic...sambil2 berphotoshooting...







Salam...

Konon2 berpicnic la...picnic kecilan hehe...tapau kan lunch tengahari kami dari umah sebagai juadah utk berpicnic dan mekdi sebagai tambahan bekalan makanan...simple...konon2 nak berpicnic la padahal sambil2 tu berphotoshooting yg lebih...hehe layan kan je huby yg dok gila testing kamera...aku dan anak2 jadi model nya...padahal gamba aku yg lebih...mana tak nya...budak2 tu kalau dh jumpa pantai mana la nak layan snap2 ni dah...huhu memang tak menjadi sgt plan asal kami...Irfan dan Anis kurang bagi kerjasama pulak...alih2 aku jela bagai nak rak berposing utk huby test power...ekekek...

Kami punya destinasi picnic adalah di Pantai Bagan Ajam...tempat ni jela kerap kami pegi sebab dekat...malas nak merempuh perjalanan yg jauh...lagipun dah petang sgt...lepak sini jela...nak gi Pantai Batu Feringgi pun mau jgk sejam dari umah...

so layan piccas...





Pantai yg berbatu...leh je jalan2 atas batu tu tak membahayakan sebab batu2 tu rata sokmo...

cari2 port baek punya...




tgk la tak menyaba budak2 tu...belum apa2 dh maen air masin tu...



sekejap2 terpaksa panggil kan Anis naik sebab nak begamba...hehee gigih..


opsss..terlebey suda...



gilir2 panggil Irfan pulak naik semata nak begamba bersama...


kelakar tgk huby terkial kial...hurmm aku rela kan diri menjadi model...mmg tak bleh blah pun posing2 ni...




my Anis pun tak kalah...


lepas snap2 pegi maen pulak...tak hengat la kalau boleh main pasir mcm ni...kalau kat umah sure tak dpt punya...
mama dorang yg kembali menggedik...apa nk buat my photog terus terusan nak klik2 je...harus layan kan je...hehee

konon2 nak buat istana pasir la tu...



elok sekali nk siap dtg pulak ombak tu musnah kan hahaa...

time ni tak ramai sebab bukan weekend...kami gi ni hari Jumaat petang...so dpt la test2 kamera smbil2 berposing tanpa segan silu...hehee kemain byk gamba yg di snap...harus jugak tempek2 kat sini sebagai memori daun pisang..wekekekk...kalau rajen lps ni nak sambung tempek gamba...hehe suka hati la kann...



nota : korang dah bekfes ke...hari isnin je selalu moody...ada je makhluk yg buat mood aku down...tak best la..!




jgn lupa klik2 sini sama ok...








24 comments:

mamalieyna said...

waaaah pic nye cun2x..tmbh berkobar2 hasrat nak memiliki..tpiiiiiiii cam sayang duit..tapiiiiiiii cam best je DSLR...ngee..

^_^

morning, belum sarapan la..sapa yg kacau mood pepagi ni fieza..huhu..

Rizziela said...

Wah! bestnya kak dok bergambar sakan dekat pantai.....gambar semua cantik2 belaka

MrS. F!zA said...

kfieza, bagan ajam ni kt belah mna ek??sudah lupa..dlu mmg selalu dgr..hahaha..lawa ah..best gak ni p lepak sna.. cpt bitau kt mna ni..sok nk blk kpg...weeeeeeeeee

~izan~ said...

cantik... anak akak anis tu tak lama lagi mewarisi cantik mak dia..skrg pun dah comelll... =D

Ogy said...

bestnyaaa pi jalan2...aduii..ni nk kena tunggu hubby balik br dpt pi jenjalan...mosannyaaa...duk sorg2 tgk dinding je...nk updet blog pun tatau nk tulis apa...


as usual..mama vogue ni mmg mengancam habisss! heheeh like ur dress

Zue AnnaLeeya said...

jeles tgk fieza tembak2 dgn kamera beso tuh... nih yg semangat berkobar2 nak beli... tp duit tak ckup lagik... huhuhu...

dah mamanya suke berposing, menurun la kt anak2 kan??? anis pon posing tak kalah tu... hehehe...

rATu kEBaYA said...

cantik... suasana pun menarik

Fieza79 said...

Fiza

Bagan Ajam tu kat bagan la hahaa...

dia area Penang Port belah Butterworth...pantai tu lps sket je penang port...alaa dkt2 je dgn pantai bersih dulu2 ni...

LYAfrina said...

best2....

nk bgambar pon maki bsemangat...

deqlis said...

cantiknyer akak!!..

photo2x pun lawa2x..

jom baca
http://ellismelia.blogspot.com/2011/01/tutorial-code-html-banner-heartbeatmy.html

SHAFIDA said...

SAYA XMAKAN LG..JENGUK BELOG JAP SAMBIL REWANG"..BESTKAN DSLR......EM..HARGA PUN CANTEK

AnneRaini said...

syoknye boleh jln2..kat kl hujan sepanajng hari

[-suziey-] said...

pewitt..dh shooting2 nih..hehe..

guna manual ke ? tryla slowly guna manual..main2 ngn shutter speed n aperture...klu amik gbr sorang tnpa view pemandangan better guna potrait mode n tegakkan kamera..jadi potrait..then amik makesure penuh 1 body or half..makesure object2 yg xberkenaan jgn ade dlm gbr..akn merosakkan focus object :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

penuh la album akak tu nanti ekk

eT said...

layan angin tepi pantai camni mmg best...
dah lama xwat xtvt cegini..huhu

syariza09 said...

bestnya dpt photoshoot kat pantai..sy suka sgt ngan pantai, dapt bunyi ombak mmg layann..

HALAMANKU said...

Salam kak besnyer picnic.. yg lagi best possing tu.. comel2 blh jadi modeltu... he he he he

chugie said...

bestnye.. tempat dan gambar yang cantik!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah cantik gambonya kak, makin teringin nak remabt satu...model pun cantik kak dah leh tepek banner HB tu tau
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/tutorial-hoyey-iklan-heartbeat-dah-leh.html

ab@h_Izz said...

wah layan sungguh ngan dslr tu...
samalh...pantai juga menjadi mangsa keadaan..ha..ha2

...p/s: nnt leh belajr edit2 gambar lak , try guna photoshop..saya pun baru nak belajar...tambah lagi satu kerja....hu..huu2

Hanis Azla said...

puaslah berposing yer.. cantik gambar.. anak2 pun sporting nak join sama.. bestnya lepak tepi laut.. terdengar2 bunyi ombak tu..

dinor's family said...

suka,suka,suka...dinorfamily pun suka p picnic...slalu picnic d ulu yam ja la kat kl ni...laut kurang sikit ..tp anak ibu suka sugai...cantik pic....

Adyshariz said...

wah fieza, dah macam model la..suka tgk picture kat tepi pantai..cantik

Rash said...

bESTnye!!!!!!!!! sporting cik abg kak fieza =) hubby rash xbape suke sgt klu nk amik2 gamba ni, posing lg la ;p

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy