Wednesday, January 5, 2011

Hari pertama Irfan...




Salam....

Hari ni baru masuk opis...terasa lama sungguh bercuti...hohoo...sonok jugak sesekali bercuti panjang ni kann...ringan otak...kuikui

Nak update citer Irfan di hari pertama persekolahan...mmg tak saba nak citer2 nie...so pagi Isnin tu bangun dgn awal nya kami2 seme...dua badik tu masing2 dah tak sabar2 nak memula kan sesi persekolahan...Irfan pe lagi la...first time buat dia...senang dah Irfan nie seme boleh je buat seniri dari mandi sampai la bersiap pakai baju seme...pndai dah kemas kan diri...aku mmg takyah buat ape2...just tgk je dia pakai uniform tu seniri....aku just rapi kan mana2 yg patut je...hehe

Dah siap suma tu aku dgn huby yg juga amik cuti aritu sesama mengantar budak berdua tu ke sekolah...dan sesama menunggu sehingga habis sesi persekolahan hari pertama tu...ok dah sampai kat sekolah dah ramai murid2 baru dan lama berbaris utk perhimpunan sekejap lg...kami yg dh mmg awal2 lg tahu kelas mana si Irfan nie..konfem 1 Satria...so aku bawak dia g berbaris kat barisan kelas dia tuu...maka berbaris la dia kat situ...naseb baek dia tak terkena kejutan budaya...hahahh..selamberr je dia...mmg awal2 lg dh konfem dia ok punya...alaa dh 2 tahun tadika...takkan nak jakun lagi kann...

meh tgk selingan piccas...biar gamba yg berciter lebih detail...






Perhimpunan dah bermula...selepas menyanyi lagi Negaraku dan beberapa lagu laen...suma murid2 diminta berikrar...haishhh teringat pulak zaman sekolah dulu2...
suma disuruh duduk...lama jugak perhimpunan yg pertama utk tahun 2011 nie...lama sgt menunggu...kami gerak g kantin je...lapar pulak...baek duduk2 makan dulu kann...

my little hero...shomel sgt dia begitu...hikkk

pandangan dari tingkat 2...time nie kami naik ke kelas Anis hantar kan beg dia yg sgt berat tu...penuh dgn buku tulis dan buku teks bagai...belum ada schedule ni harus la kan bwk suma tu...

dah masuk kelas...cikgu kelas sdg menerima bayaran yuran dari parents...dah siap bayar...cikgu suruh pakai kan tag nama sementara pada anak masing2...
sebok mengejas tali tag nama tu...panjang nau...kang meleret sampai paras lutut...
Irfan yg tgh tak saba nak pakai tu...
dah siap gantung kat tengkuk...hohoo...kena pakai nie sepanjang awal minggu persekolahan...bukan pe tu just lebih senang cikgu2 nak mengecam murid kelas masing2...if tersesat...hihii...
sonok Irfan tau....
sementara cikgu sebok menerima bayaran...murid2 di suruh mewarna dulu...
hahaa yg pasti nya sepanjang hari tu kami dok ngintai gelagat dak Irfan nie dlm kelas...hahaa best gituu...

nanti sambungan...hehe

till then

34 comments:

Ena said...

hehe..

leh main ngintai2 gitu kan!.. ngeee..

HALAMANKU said...

he he comel irfan berunifom he he .. mudah kejer mama bila anak x meragam awal2 sekolah... ader kat berita tv menangis meraung.. he he he cayalah irfan...

~Miss Sukasih~ said...

nasib baik irfan nie relax jer..x nangis2...hehehe..gud boy..=)

LYaFRINA said...

wahh.. berkobar-kobar..
good la irfan ni.. blajo baik2 yer!! be a good boy ok!

**teringat zaman2 skolah dulu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel jer irfan...Good Boylah Irfan..X nangis erk..Blajar Rajin2 tau..! :)

MrS. F!zA said...

omak aihhhh rampingnyaaa mak dara ni... hehehehehehe

la..main intai2 plk..ekeke..

kfieza jgnla button kan bju irfan smpai ats.. tak lemaih ke dia?kot panas ke

~aSHa~ said...

hensem dak irfan berbaju sekolah yerk..


ramai tul para ibu bapa menunggu anak2...ehehehe

tak lama lg giliran sha plak...

Rizziela said...

syoknya dia dah masuk sekolah

NM02 said...

masa sekolah dulu selalu kena naik pentas bacakan ikrar... maklum, pengawas le katakan... akekekeke

Zaidah said...

klu sekolah kat sini....lepas parents hantar anak...guru besarnyer tak bagi temankan anak2....diorang suruh parents balik...klu nak tengok anak datang waktu rehat atau masa nak balik...sebab diorang tak nak parents mengganggu minggu orientasi...n kita dah serahkan amanah tu kepada guru..biar diorang yang settlekan...

zue @ annaleeya said...

sonot kan fieza bila tgk anak2 gi skolah nih... tp mcm biasa, parents bdk2 yg hover sudah.... sggup berjam2 tggu sbb nak tgk gelagat anak2... heheheheh....

[-suziey-] said...

alallalalaa good boy je irfan..muka baik jek..hiks..

sakng dh modern yek..sume bagi name tag jenis tali..mcm org bekerja plak..ekekek;D

~Siti Hajar~ said...

cantik la kelas irfan kalerful, ada letak bunga2 lg, ceria je tgk!
mcm sek anak sy putih biasa je..huhu

rATu kEBaYA said...

warna kelas irfan tu memang menariklah... lembut je

Huda said...

wah!mesti dia teruja kan pergi sek tu :)

'NuReeN' said...

x sabar plak rasanya nk elly sekolah.. dia pon asyik ckp nk g sekolah ja la ni..

Fieza79 said...

Ena

sesekali mengintai anak seniri tgh belaja sonok hehee...

Fieza79 said...

erma

bdk2 skrg dh ok tk mcm dulu..asik nk nangeh je..tu pon ttp ada jgk yg nangeh2 nihh...

Fieza79 said...

nieyla

tu laa...baek dia...hehe

Fieza79 said...

Lya

mmg pon..tingat zaman kita sekolah dl plak...

Fieza79 said...

Lily

hehe baek la untie Lily...dia cool je awal pg tuu...sonok sgt pon tidak...muram pon tidak...

Fieza79 said...

Fiza

sebena nya Irfan yg butang kan seniri..pndai2 dia...tp lps ni mmg kena button smpai habis sbb nak kena pakai tali leher...

Fieza79 said...

asha

tk lama dh tuu...teruja walau anak yg kedua pon...

Fieza79 said...

rizziela

hehe tu la...suka sgt tuu

Fieza79 said...

NM02

owhhh pengawas ye dulu..mesti garang ni dl2..hehe

Fieza79 said...

zaidah

oo mcm tu ke..sini parents leh tgu smpai hari ke-3 je...

Fieza79 said...

zue

tu la sanggup tgu dr pg smpai ptg semata nk tgk anak2 belaja..

Fieza79 said...

suziey

tali tu sementara je..lps ni ada tag nama laen dorang kasik...

Fieza79 said...

hajar

a'ahh itu la...mmg kalerful..tiap2 kelas kaler laen2...

Fieza79 said...

ratu kebaya

biru lembut je kan..hrp2 selesa la murid2 kan..

~~*Lady Salwa*~~ said...

syioknya anak dah besar dan dah pi skolah... tak sabar nak tunggu faris besar...hehe

teringat lak masa zaman sekolah rendah dulu... rindunya zaman tu...

~ayu.oyie.yuna~ said...

wah,first day anak g skola harusla nunggu..gigih betul maknye snap gambar..hehe..hensem la irfan ;)

~ayu.oyie.yuna~ said...

wah,first day anak g skola harusla nunggu..gigih betul maknye snap gambar..hehe..hensem la irfan ;)

cheqna said...

besh kan kak...
tengok gelagat anak2 yang masuk sekolah ni..=)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy