Friday, January 7, 2011

entry makan lagi...@ Restoran Pokok Manggis




Salam....

Aduyai...asyik entry makan je kan....apa2 pon layan jela kat sini ye...
Malam sebelum my sis balek Kelantan menyambung kembali pengajian di maktab...kami kuar makan satu family kat Restoran Pokok Manggis...ekseli ayah aku yg sponsor makan2 malam tu tau...wakakaa bezz jerr...sebut je kata nak belanje kemain laju langkah nie...hohoo bertuah punya anak...!

Layan piccas...ada je gamba kan...



Laju nau kaki melangkah ke sini...pilih memilih ikan segar...buat santapan ikan bakar...
menu2 sampingan...
minuman kami....


Irfan suka sgt makan biji barli...dh habis barli tu maka di kasik pada si abah habis kan air tu...
alahai plan nak begamba ramai2 tak bape menjadi...segan...ramai sgt org dlm restoran..
alih2 snap gitu2 je...tkpe janji ada bukti...
nie je la menu yg biasa dok oder...Telur Dadar...
Kailan Goreng yg tak bape nak fresh...potong selera je...
utk sekian kali nya...Tomyam Campur

ni la ikan segar tadi yg dah siap bakar....lupa plk nk ckp nama ikan nie kan...tau tak ikan apa...nie ikan siakap lerr...hehee..rasanya boleh arr tahan sedapp...

aduhhh...kekenyangan...alhamdulillah...! maceh ayah sebab belanje malam tu...ngeeeee


p/s : kalau rajen pls vote me kat SINI....just tinggal komen di situ beserta 2 no. calon peserta pilihan...aku punya no. 10 ye...so just leave comment mcm nie: vote 10 dan satu lg no. calon peserta laen...hehe if malas tkpe..saja suka2 berkempen...ngeee



23 comments:

MrS. F!zA said...

k.fieza dulu msa duk sna org rjin sebut restoran pokok mnggis..tp tk pnh tau pon..area mana ek?

Ena said...

sedapnyaa..

perut berkeroncong mintak diisi.. lom sarapan lagi.. uhuk!

chugie said...

terlur dadar!! sedapnye tengok lauk tu tau! pg2 ni, perut tengah kosong.. tengok makanan2 tu, terus bertambah+++ lapar di buatnye tau.

Aizura said...

selalu gak dtg makan kt pokok manggis ni.. tomyam poktek dia best jugak.. ;)

Fieza79 said...

Fiza

alaa..area nak p Air Merah tu..tepi jalan je..jalan utama nak p BM lps masjid Kulim sket...

Fieza79 said...

Ena

sama la kita pon lom sarapan...lapor jgk..huhu

Fieza79 said...

chugie

telur dadar tu kalau mkn kosong dgn nasi pns pon sedap kan...hadoi laporr...

Fieza79 said...

Aizura

tomyam poktek tk penah cuba lg...

rATu kEBaYA said...

makan satu family memang seronok.. lagi ramai lagi meriahkan..

mamalieyna said...

oooh n3 psl makan2 mmg best ni..hehe..lama tak makn2 besar gini..tmbh2 org blanje..hehe..

izan_cute said...

salam kenal...wah,mmg pg2 ni byk entry makanan hehehe...sedapnyer la tgk semua tu time hujan2 ni tp jauh la plak...

tp kan,bila tgk gmbr ni izan suka sgt sbb shawl kita sama hehe...izan pun baru je tepek gmbr pakai shawl ni ehehe...

Ogy said...

ni yg malass masuk sini ni....asek teruja je tgk makanan....mcm ni bila nk berjaya diet ai nih...

ainazliena said...

menarik nama restoran tu..klu kt jb glamer "restoran atas pokok"..

ejaMaria said...

bestnye tengok gambar air sirap... nampak syok sangat... ;p

ieda said...

wow sedapnya dikk
lapoor lah pulakkk .. telur dadar tuu menarik sgt ehhehehe :)
dah lah sini ujan nie huhuhu

Zur@ZaRi said...

sedap nyer...
menyelerakan...

selalu g makan luar eh...
zura badan da naik. mr mama tak bg makan luar da..=))

Zue AnnaLeeya said...

sedapnya ikan bakar... dah lama tak mkn neh...

pssstttt... dlm menu yg fieza tnjuk tu kan, menu lidah goreng kunyit sedapppp.... ai loikeeee.... ngeeee....

NM02 said...

lidah goreng cili api satu...

Anne said...

sedapnye ikan bakar..lapar pulak

[-suziey-] said...

aisey lapar nya tgk foods..huhu..dh la posa ni..


oo raih undi utk contest ape? nnti kita tgk ok..

'NuReeN' said...

ikan bakaq nmpk mavelous tuh.. geram.. dh la tgh lapaq nih...

usop said...

waaa sedapnya tengok ikan bakar tu, rasa lapar lak, hehehehe

nor fatihah Satar said...

salam.. kak.. saya nak minta izin nak pakai gambar kak kat kedai pokok manggis tuh boleh x... saya nak built satu page tok pokok manggis.. tapi saya x sempat nk tangkp sndiri.. so boleh x saya nak ambil beberapa sahaja untuk activekan page tuh..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy