Thursday, January 6, 2011

layan tekak @ Hong Kong Chicken Rice House...




Salam....

Hari tu masa menunggu Irfan kat sekolah...sempat jgk gi melayan tekak kat sini...yela Irfan tgh belaja kan...dah penat dok mengintai dia...so kami gi pekena nasi ayam dulu...tapi bukan kat kantin sekolah ehh...kat luar laa...kira advance la kalau betol ada nasi ayam di kantin sekolah kan..ekekek...

Dok berkira kira dgn huby nak tuju kedai makan mana la pulak tengahari2 nie kan...nak makan nasi selera kampung dah jemu kot...nak ubah selera la jgk sekali sekala...pusing punya pusing...bertawaf jgk la...akhir nya jumpa satu house nie...baru bukak...mmg tahu kewujudan nya tapi belum penah singgah try makanan kat situ...so alang2 dah bertawaf...maka berhenti la kami kat situ...hohoo laju je langkah nie...hehe

Nama tempat ni...Hong Kong Chicken Rice House...wooo nasi ayam Hong Kong mali woo...hehe tkda la buatan tempatan punya...pemilik nya adalah Datin CT...hehee siap buat edisi siasat tuu...hebat tak...kehkehh... 

Jom tengok...


tadaa...ni la rupa nya Nasi Ayam Hong Kong...ekseli ada pelbagai jenis set menu nasi ayam nie...yg aku oder nie yg set chicken black pepper punyerr siap dpt free segelas minuman lg...sedaapp...tapi sejemput je nasi nya...huhuu tak cukup..
aku oder bersama jus manggo...nyummyy...jom makan..!
wahhh...sekali sekala berdua tanpa budak2 tu best jgk...hehe jrg nau kami berdeting berdua tau...wakakaa...
tenkiu en huby ku yg sudi belanja makan kat sini...tak plan pon...kalau plan wajib tak menjadi kan...kukui...
sesungguh nya kami berdua kekenyangan mcm ular sawa...pastu gi sekolah semula sebab dah dekat time budak2 keluar...hehe yg kelaka nya Irfan jeles tgk gamba2 makan mama dan abah...ingat tanak bagi dia tau...tapi dia awal2 lg review gamba dlm kamera...mmg itu la habit dia suka sgt review gamba2 dlm kamera...psttt agak nya dia nak menyiasat kott...ngeeeee

Sekian...


24 comments:

~Miss Sukasih~ said...

bler nak belanje nieyla plak nie..hehehe

cheqna said...

sedapnya....
tak sarapan lagi ni kak oi...
lapar la plop

NM02 said...

ingat kat saya tak time makan ni?? hakhakhak...

maslinamansor said...

dekat mana?

'NuReeN' said...

menarik.. kat na ya?? bleh terjah..

LYaFRINA said...

ooo..pandai yer berdating berdua d sini...

mek da ©™ said...

weyyy cantikknya bentuk nasi tuh..hmmmmmm

AnneRaini said...

nampak macam sedap nasi ayamnye..alahai lapar la pulak..

rATu kEBaYA said...

Sesekali makan berdua mmg rasa macam mula2 dating je kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Buka blog fieza ni jer dh terasa lapar..sedapnyer.. :)

Ena said...

heheh..

ena pun selalu gak curi2 masa mcm tu.. yerla nak selalu tak dapat la kan.. dapat kar makan berdua pun jadi la kan.. :D

wahida said...

ok, saya sgt lapar sekarang ni bila tgk itu nasik ayam...

HALAMANKU said...

ha ha ha kira kantoi kat Irfan tu he eh he nampak sedap.. Kak Datin CT mana tu? he he he edisi siasatlah pulok..

rina a.k.a jaijina said...

ehhh, unik eh nasi ayam dia..biasa kalau tgok nasi tu bentuk bulat, ni 3 segi..nmpk sungguh menyelerakan, nyummm..

Myra Jay said...

Mmg nmpk sedap& menyelerakan nasi ayam nie..

chugie said...

bestnye.. nasi tu nampak kreatif je kan?

zue @ annaleeya said...

skali2 deting berdua mmg best...

anak zue pon suka gak review gambo kt kamera... nak siasat umi nih gi mana... umi plak gi mana2 jer msti nak menyenap... hehehe....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sedap aje cik kak..
huhu, time hujan gini bg biskut kering pn abes.. lafarfo da...
nk kuo, malas!! ;-/

Zaidah said...

cantiklah fieza dia present makanan tu...unik n ade style...belanja zai sepinggan...

Huda said...

wow!nampak sedap tu kak :)

~aSHa~ said...

uniknye cara dia letak nasi tu...1st time tgk..kira asha ni mcm jakun la ni...selalu buat bulat2 je kan...ehehe nice nice..

[-suziey-] said...

uniknya nasi tu..

Ogy said...

nasi 3 segi..pestime jumpa....
ayamnya tersorok lak....tp ai pun minat nasi ayammm...

~~*Lady Salwa*~~ said...

cam meriah je nasiknya...

sekali sekala kuar dating berdua2an memang syiok kan... hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy