Monday, January 17, 2011

Tutoriol Shawl Bermanik...




Salam...

Ntah pe psl hari nie entry tutoriol sokmo...layan kan jela tuan blog sdg bercuti ari nie dan takda menda nak citer pon...

Ekseli baru je beli shawl terbaru dan tehangat di pasaran skrg nie...ketinggalan sebena nya..org dh lama pakai aku baru terhegeh2 nak cuba...ngeee
Alang2 belaja seniri cara pakai nya so buat la sekali tutoriol kat sini..mana tahu kot2 sapa2 tingin nak belaja kan...

Yg sebelum nie tutoriol shawl anting2...kali ni shawl kaler pelangi bermanik pulak ok...





Tutoriol 1


mcm biasa pin kan begini...


kemas kan yg sebelah pendek nya mcm nie...
lilit kan yg sebelah panjang ke atas kepala dan bawa kan sehingga ke tengah dagu
dan pin kan...


rapi kan agar nampak lbh kemas di situ...dan pin kan di kedua bahu...
siap...cara nie yg selalu aku pakai utk shawl2 jenis laen pun...simple mcm nie..




cara kedua nie pin kan mcm nie...
lilit kan yg sebelah panjang ke atas kepala sebanyak 2 kali dan seterus nya pin kan hujung nya di atas kepala
ok macam nie...lebihan hujung harus nya pin kan atas kepala ok...biar berjuntaian di situ...kemudian kemas kan lilitan tu...

kemas kan mcm nie...
tarik yg sebelah pendek nya ke kiri bahu dan pin kan...
tarik lebihan sebelah kanan ke bahu dan pin kan...
akan jadi mcm nie...senang tak...hehe


Selamat mencuba..harap2 korang faham la ye...ekekekk....cara gini je la yg aku reti nak buat...mcm2 style sebena nya tp malas nk mencuba...nanti2 la...sekarang tgh teruja nak menerai pakai shawl Arabian...ala mcm Dato' Siti pakai tu mengguna kan shawl jenis Lycra...nanti aku try buat tutoriol tu ok...hehee tetiba jadi gila buat tutoriol...ekekekk..!

daa...

17 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah baguss la akak ni leh jadik model shawl...gigih wat tutorial...cayok2

AnneRaini said...

ni mesti kes boring dok rumah ni???tapi bagus gak dapat gak sy ilmu bershawl ni..:)

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. bagus gak ade tutorial.. boleh gak belajar sikit2 cam ner nak pakai shawl nih.. tapi muka sy nih cam x sesuai jek pakai shawl..mueheehhe

SUZIE APAI said...

kka fieza, sy pun ada wat n3 psl shawl..tgh mengaloks ngan shawl je ni....hiksss

SUZIE APAI said...

kka fieza, sy pun ada wat n3 psl shawl..tgh mengaloks ngan shawl je ni....hiksss

norihan said...

okla tu fieza...shantik tau...

Zue AnnaLeeya said...

rajin plak wat tutorial shawl... sharing is caring kan??? blh di cuba gak nih...

ieda said...

heheh rajin fieza buat tutorial nie .. ermm akak x pandai pakai shawl org dah naik muak pakai .. akak tudung masih yg sama .. senang dan mudah jer nak pakai hehehhe

Ena said...

wahhhh..

memg sangat gigih wat tutorial nie.. leh la refer nanti kalo teringinnak pakai shawl.. ;D

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, siap wat tutorial lagi tu... bagus2...

sal lagi la ketinggalan... dok pakai shawl biasa2 je. tu pun pakai kadang2... Selalu pakai tudung bawal je... hehe

rATu kEBaYA said...

Tutor shawl pulak.. menaruklah... sekarang pun tgh asyik nak beli shawl je

mamyharraz said...

ok best2 boleh ikut step ni ;)

chugie said...

bleh jadi model lah pas ni ye.. ekekek:D

x pun buka online shopping jual shawl! best2!!

LYAfrina said...

lps ni, blh refer sini nk pakai shawl ni.

maszmadi said...

wah!! ayu gitu kak fieza pakai shawl pelangi.. nak tunggu tutorial tudung arabian lak lepas ni.. hehe

chekna @ mama ziyad said...

tengok org pakai shawl cantik2 teringin gak nak cuba, tp tang belit2, pin2 tu yg malas tu....

Anonymous said...

buy xanax no prescription xanax for anxiety treatment - 1mg clonazepam equal xanax

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy