Tuesday, January 25, 2011

BuaT PerTama KaLi nYa...




Salam...

Hati sgt gumbira hajat di hati nak memiliki DSLR terlaksana jua...berkat dari kesabaran agak nya mengikat perot semata nak realisasi kan hajat yg satu nie...hurmm...wishlist 2011 sudah tertunai...jugak berkat dari doa kawan yg jgk kan...

So...dah rembat tu harus la testing kan...tapi siyes tak pandai lagi...takpa la pelan2 belajar kan...huby pun mcm tu...sebab dia yg akan byk menyenap gamba2 kami nanti...hehe

Buat pertama kali nya pegang kamera besor ni rasa gabai je...kihkihh...testing kami ni bercampur2 antara auto dan manual...kejap2 tukar mode auto..kejap2 tukar mode M..hadoi kelakar jgk la ari tu...enjoy sgt ari tu...sampai kan my Irfan pun dh pandai ...asyik dok ulang ckp perkataan 'kecerahan' dari hari beli sampai sekarang...aku pun taktau dari mana dia dgr...mana ada aku sebut sgt pun...pelik...!

Layan piccas dari canon EOS 500D kami...dari awal plan nak rembat 550 D punya tapi dah 2-3 org toke kedai dok ckp antara kedua nya takda beza...cuma pixel nya lebih sket je...so aku decide amik yg tu sebab rega keduanya beza RM500.00...at least save dah RM500.00...selamat..!

suma piccas ni tanpa edit...letak watermark dan terus upload kan je...nak testing dulu....hehe





sebaik selesai urusan membeli...kami singgah makan KFC...penat woo bertawaf...

aku jgk yg tak mkn sebab asyik dok testing je...huhuu..nampak sgt tak menyaba...ngeeee




blurr...huby snap...sebab masing2 mmg tgh blur pun...



maen snap je sebab belum temu jawapan dan sebab musabab nya heheee....belasah jerkk...



tibai je...cahaya terang gilaa...


mcm ni jela hasil snap dari org yg maseh tercengang2 kehkehh...merangkak lagi nie tapi ada hati nak beli lens...memanjang tak puas hati je kan...harus bersyukur ok...tgu bonus bulan Jun nanti la apa2 pun...hehee sempat...


sekian....





23 comments:

mamalieyna said...

waaaah dh merasmikan..lalala...jeles ni..ngee..

cun je pic, lama2 nnti pandai la tuh! itu pun kira cun dah tu...blajar dgn sifu eh..

MrS. F!zA said...

kfieza..belajar dlu..ilmu fotografi ni smpai bila tkkan hbis belajar..ni la yg kami belajar dr otai photog..
yg pnting ilmu fotografi..bla ada rejeki nti blh la rembat lens..

*tetiba trgt kt sorg kwn, semua lgkp, kamera mahai, speedlite, lens dh bape ketui tp sygnya ilmu tkde..gambar biasa pon msih blur tau..huhu

chaiyok kak chaiyok! hubby kna belajar lebih sebab dia yg akn merangkap sbg photog..betoi tak?ankk n anak2 sebagai model nti..hehehe

ciK mOt ©™ said...

wahhh kak...lepas ni makin meriah la gambar dalam ni ek...tahniah kak...

Huda said...

slow2 kak :) nnti lame2 mesti leh pro :)

Umiey said...

wahhhh mmg cun la pic..ni yg jeles nie wuhahahahhahaah

dinor's family said...

~~wah bestnya huby fieza snap2 n suka bgmbar... cntik ...t upload lg...suka sgt tgk2 gmbr...he..he..

izan_cute said...

hai akak..sama la camera kita..tp izan beli 2tahun lepas...masa tu mahal lg.dlm RM3500 gitu.skrg dh murah kan...tp sekarang jrg bwk sbb berat hehe..izan pakai canon G12 plak..tp mmg DSLR best kan.izan bljr kt adik izan je sket2 tp tak reti2...adik izan part time photografer..

tp akak mmg cantik =D serius cantik dan bergaya...

YanDarwisy said...

Memang teringgin nak beli DSLR ni. time study dulu old skoll pakai manual siap masuk lab cuci sendiri gambar...punyalah sentimental value. tapi skrg semua dah canggih...nampak sgt umur dah jauh...:P

Rizziela said...

bestnya....model pun cantik2 & cute

firahadifa said...

cantik2 .. pas ni lawala picture dalam blog nie.. hehehe

LYAfrina said...

comel...
& lebih real!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam fiza..lowoooo gambarnya...mula2 mmg lar xpandai...lama2 okey la tuh!

rATu kEBaYA said...

dah cantiklah gambar tu.. memang ada perbezaan dgn yg sebelum ni

syariza09 said...

tahniah....akhirnya DSLR ada dlm genggaman..pasni tambah ilmu utk kretipkn picas lak ok ^_^

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Wah besnya...mesti pasni extra sakan snap gamabo hihi

acik mimie said...

tak kisahlaa acik fieza
acik mimie tgk semua pon chanteksss je gambarnyeee ... itu belum pro , esok2 dah pro boleh buat bisness ..

Zur@ZaRi said...

seronok nyer dier da ader dslr... mmg teringin tp tak mampu lagi nak memiliki... pakai compact camera jer la jawab nyer=)) hehehehe=))

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghhh... kamera baru rupenyer..
besh tuu, ptt r gambo clean n clear aje.. =)
tingin gak, nak jugak.. nak jugak... :P

Ogy said...

wahh best tu...camera sebelum ni pun dh lawo gambar..inikan pula guna dslr...lg le lawooo..

~aSHa~ said...

wah mesti byk gambar dari dslr lepas ni...

~~*Lady Salwa*~~ said...

amboi, punya happy dapat dslr sampai dah tak lalu makan ye.. hehe

Ya ALya said...

tahniah...dah dapat yer..

Myra Jay said...

Syok ada kamera camtu, walau gaban tp hasilnya memuaskan hati.. :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy