Monday, January 17, 2011

Tutoriol Shawl Anting2...



Salam....

Alahai lama sgt bertangguh nak buat tutoriol shawl nie....just nak share kpd yg baru nak cuba2 ber 'shawl' ni kan...yg dah otai tu...almaklum la...tak pyh tutoriol bagai...pejam mata je kan...dah siap..hehee tapi aku takda la pndai sgt...boleh la sikit2 nak share tu...

Siyes dari dulu aku mmg lg suka ber shawl...nak2 bila time kuar jenjalan dgn family...tapi utk pemakaian tudung ke opis aku lagi selesa dgn tudung berawning dan tudung Syria...cepat dan mudah...yela dah seharian bizi ni maklum jela...

Jom kita kongsi2 ye...


Tutoriol 1 : Shawl Anting2

mula2 pakai inner kesukaan mengikut tema baju ye...letak shawl di tgh2 kepala dan pin kan tudung mcm nie....sebelah pendek dan sebelah lg panjangkan ok....
kemudian...tarik yg sebelah panjang dan lilit kan di atas kepala
utk keselesaan pin kan atas kepala dgn jarum peniti supaya tak gerak turun shawl tu ke belakang...

tarik lebihan shawl tu ke tgh dagu dan pin kan je...
utk kemasan tarik lebihan shawl tu ke bahu kanan dan pin kan...
ok dah siap...cara yg simple ni ianya lebih menutup dada ok....






Tutoriol 2 : Shawl Anting2


mcm biasa pin kan shawl sebelah pendek dan sebelah lg di panjangkan...cara yg nie kalau boleh harus pendek kan shawl yg sebelah tu sehabis pendek ye...sebab harus di buat 2 lilitan ok...
tarik ke kanan dan lilit kan di atas kepala....dan bawa kan ke depan semula
lilit kan sekali lagi di leher belakang dan kemas kan bahagian belakang...(agak pendek ye pemandangan di belakang)...dan bawa kan lebihan ber anting tu ke bahu
ia akan jadi mcm nie...first aku buat rasa agak sukar sket harus kemas kan betul2 bahagian leher depan dan belakang tu supaya tak nampak serabut dan pelik...harus beberapa kali percubaan nie...style 2 lilitan ni memerlu kan shawl yg betul2 panjang ok...






Tutoriol 3 : Shawl Anting2


pin kan sebelah pendek dan sebelah lg panjang kan....


lilit kan di atas kepala...dan bawa kan lebihan nya ke hadapan...


dan lilit 1 pusingan lg...dan pin kan hujung yg beranting tu betol2 di atas kepala...
jadi la mcm nie ok...anting2 tu akan berjuntaian di atas kepala...aku plng suka yg nie tau...!


Ok sekarang dah boleh kuar jenjalan...selamat mencuba ye...



nota : tuan blog maseh bercuti...lalalaa...



24 comments:

~aSHa~ said...

tq for sharing....
asha mmg tgh mencuba tudung ni..

kalo nak anting2 tu ada kat tepi telinga mcmane plak?

@e_da said...

rajin fiza buat tutorial... bagus gak... blom try lg shawl jenis ni

izan_cute said...

sweet...izan pun byk shawl anting2 ni,sbb dh murah kan hehe.pastu kalau dah takde musim ni,izan cabut je anting2 tu jdkan shawl cotton biasa hehehe

cheqna said...

selamat bercuti
cheqna tak berminat nak pakai tudung macam ni...

ciK mOt ©™ said...

wah...bagus kak...dah ada tutor dah ni...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahhh ayunye..

kak fiza..
tahniah menang lukcy draw...jom singgah umah tgk result!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, tens sis!!!..
ai pun de gak 2 lai shawl jenis ni, wat koleksi.. hihihi:P

syariza09 said...

wow! banyak tips & style ni...
b4 ni dh cuba shawl jeis ni, tp asyik guna gaya yg sama jer

'NuReeN' said...

nureen x pernah pon pakai tudung ni & asben pon x bg dia kata muka nureen x sesuai & x suka tgk tudung tue melekat ja kat muka..;)

fieza pakai nmpk cantik.. klau nureen ntah cam ne jdnyerr...

Rizziela said...

saya pun suka pakai shawl berbanding tudung yg beawning tu..coz naik motor..senang penyet kalau pakai yg awning...

Tudung awning pakai bila dah lambat or malas nak melilit ... hi hi hi

Zue AnnaLeeya said...

blh try nih... zue mmg fail bab bershawl nih... tak reti sgt nak pakai.... slalu pakai tudung yg awning jer... skrg pon tgh nak cuba shawl anting2 nih...

tenkiu fieza coz sharing... mmmmmmuaahhhh.... hehhehe...

[-suziey-] said...

ouh suka sgt shawl ni..ade anting2 gitu..hiks..suka style yg no 2 :)

**sHiKinn** said...

rajin kat fieza yer..sy pun ada koleksi shawl nih tp pakai sekali pastu simpan..hahha..pelik jer rasa..tp kak fieza pakai cantik jer,,

MrS. F!zA said...

ekeke dh ada tutorial lah..kita selalu pakai belit cam lain sikit tp jd sama gak cam akak buat no 2 tu

Myra Jay said...

Tringin jugak nk pkai shawl nie.. Tp anak tudung blom dapat yg berkenan lg.. :)


**Akak jgn isau, heartbeat nie xeffect status glitteri kita.. :)

Zaidah said...

fieza..ko pakai tudung mcam mana sekalipun still cantik....main belit2pun tetap anggun....

eLYies said...

tq kak fieza...bleh buat cam2 stail ni..

wahida said...

wah, pandainya fieza...suka tgk yg no. 3 tu...

Ena said...

wow!!

rajinnya..
ena memg tak pandai dan tak tahu bila plak nak mencuba.. selalunya org dah tak mau pakai baru ena nak m,encuba.. keh keh keh..

Huda said...

huda x pandai pakainshawl :( hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for sharing Fieza...

Suke style yg No.2.. :)

aanie said...

wah, cun..suka yg no 2 dan no 3 tu...
sy ni suka beli shawl je..pakainya x sebab malas nak belit2...

MamaYatie said...

Waaa..suka2x...mmg duk tengah usha tudung ni..tp duk imagine camner gaya nak pakainya..tq3x..tp kena cari inner dulu coz muka yg bulat ni kena cari inner yg ber'awning' la

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#1993 xanax vs xanax xr - xanax picture of pill generic

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy