Friday, January 28, 2011

dah takleh skodeng..padan muka hang...




Salam...

Tajuk entry agak kasar...biasa la org kedah ckp lagu ni laaa...hahaa kalau dah tahap bengang tu mcm2 la boleh kuar loghat2 kedah nie kan...masa tgh marah jela..kalau tgh angin baek...lembut lendik bahasa aku nie wekekek....leh ka mcm tu...

Ada la jiran sebelah umah aku ni keje nya asyik skodeng org ja...arghh lantak la kalau dia terbaca pun blog aku nie...tak heran aihh...sejak aku mula pindah masuk rumah yg baru aku beli ni..beli pun atas orang jgk nie...masa umah tgh dok renovate dulu ni ada la dok dgr sok sek jiran sebelah menyebelah dok gitau yg jiran sebelah kanan kami ni suka skodeng...so berjaga2 la kalau mmg nak duduk situ jgk...fuhh seriau aku dgr time tuu...tapi takpe la hal kecik je tu...jgn masuk umah udah la kann...

Baru2 ni sgt perasan aktiviti dia bilamana kami renovate dapur kami ni...tingkap belakang kami jenis cermin kaca..mmg nmpk clear arr org dlm umah...mmg cadangan kami nak pasang langsir tapi asyik bertangguh je...makin kerap pulak sejak pada tu...geram sgt dgn 'peel' dia ni..nmpak depan2 baik je...bukan takde bini..ada...anak2 pon dah anak dara...besor panjang...haishh tapi maybe dah mmg tabiat kot...tak boleh nak ubah..bukan aku saja yg kena skodeng..yg laen2 pun..nak2 sapa2 yg ada anak dara...lagi la dia syok dok skodeng....hampehh...ishh geram lahh...

Kesudahan nya...huby gi beli sticket tampal dekat kami punya window...hurmm mula nya ingat jadi tak lawa la pulak nanti window tu kalau ditampal sticker gitu...mmg mula tu membantah jgk la...biasa la aku ni cerewet sket bab2 gini...tapi dah huby bersungguh jgk nak pasang..aku pun turut kan jela dgn syarat kalau tak cantek...harus buang semula...hehee kekwat kan aku...

Jengg...jengg...dah sudah pasang sticker tu rupa nya lawa la pulak...walawehh berkenan la sgt...my taste gitu...hahaa itu la len kali jgn kekwat ok...ngeeeee

Jom tgk hasil nya....tadaa...










nice kan...ada sape2 nak tiru tak...ehehh poyo...dari dlm kita tak nmpk luar pun...selamat buat aku yg mmg penakut ni...hehee


view dari luar...org luar takkan nampak org kat dlm...so mmg selamat dari pandangan mata2 jahat ok...lega sekarang dah tak was2 lagi nak berseksian di dapur...ekekekk...kat dapur pun nak seksi ke...agagaaa...




nota : ada tak yg suka skodeng kat sini...means skodeng umah ni...ada kan...tak tinggal jejak tu kira skodeng la kan...takpe skodeng yg positif di ampun kan...hehe so selalu la skodeng2 kat sini...leh up traffic blog aku...






22 comments:

MrS. F!zA said...

tiktok kt umah kami bru ni awl pgi lg org dh tgkap org sekodeng bini orang..alamak byk nau words orang..hahaha

benci ah kaki sekodeng ni..siottt je kan

mamalieyna said...

cantik!! kempunan org sebelah nk skodeng lagi..hahahha...padan muka hang!! ekeke..

sesekali berloghat kedah, cam kasaq ja kan..^_^..kalau sesama kedah faham ja..

mummychacha said...

cantik...warna pun cantik..rasa selamat la sket kan..hmm kena buat ni kat rumah sbb tinggal sorg2 huhu..

Rizziela said...

Takutnya kalau ada orang kaki skodeng ni....

Tapi memang cantiklah tingkap tu

eyna azmi said...

ni tak kira skodeng ya ...sebab tinggal jejak..hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, memang cantik...

sal pun ada gak niat nak pasang camtu kat tingkap dapur...tapi tak tau nak cari kat mana...

**haha, padan muka si pengskodeng tu...

AnneRaini said...

k.fieza cantik sgt tu pasal kena sekodeng..heheheh

Huda said...

mmg bagus pakai sticker ni utk sliding door ke sliding window ke sbb rasa secure xde org intai :)

ab@h_Izz said...

tadi skodeng gak..tapi ni dh komen kira halallah..hi..hi2

p/s: fieza79..nnt leh try kat http://camerasim.com/camera-simulator.html
untuk main2 pasal composition..baru blajar gak..

Adyshariz said...

mesti org sblh tensen tak leh skodeng korang..ahaaa..padan muka..

cantik jer sticker tuu

|| NaFiRaa || said...

haah laaa.. cantek2!!

fieza.. kalo dari luar waktu malam boleh nampak x kat dalam??.. sebab ade 1 rumah belakang umah zura dia pakai cermin cam tuh jugak.. bila malam dia bukak lampu dapur..mmg clear nampak dlm umah dia..cek balik k~

memang bahaya kalo ade kaki skodeng dekat ngan umah nih.. takut dia jadik berani bila dia tahu x de hubby kt umah.. hati2 k~

eh eh!! terpanjang lak komen..kikiki

Zue AnnaLeeya said...

tulah padan muker... dah xleh skodeng... hehehe...

ingat baru jer nak pi skodeng fieza berseksian kt dapo.... muaahhhaaaa....

dah klik hb..

NM02 said...

fieza, tak pasang grill ker?? bahaya jugak rasanya sebab orang senang kopak. b careful ye. atau lepas ni awak pasang grill plak tau

Zaidah said...

cantik sticker tu...baru padan muka orang sebelah tak bleh lagi skodeng....

dinor's family said...

cantik la tgkap tu...t nak tiru la...t nak pindah rmh teres ada ideal nak tiru ni..jangan marah ha...

shafida said...

huss bahaya skodeng2 nih...nasib baik tak skodeng kat blik air.huwawawawa

rATu kEBaYA said...

lawa sticker tu..

apelah anak2 dah besar pun nak skodeng jugak ke? manusia duniawi betullah

chugie said...

ish.. gatai ke jiran tu?

cantik sticker tu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cantik la tingkap akak tu, jahat orang tu nak skodeng ek, ape lagik time dia skodeng tu kasik 1 dslr snap gambo dia jadik bahan bukti...hu..h.u..

Ogy said...

fiza tu sticker ke? mcm kaca je..lawoooo!!

~Siti Hajar~ said...

cantiknyer fieza..nti nk calling2 fieza nk tau beli kat mn yer...nk tmpal kt rmh br...hehe

i-hartanah said...

beli kt mana ye.. bapa rm.. cantik

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy