Tuesday, January 11, 2011

@Chef Det Bistro




Salam...

Lagi edisi jalan2 cari makan..kali ni di Chef Det Bistro @ Simpang Tiga Keladi...sure heran kan kami asyik makan luar je...yela mmg pun tapi bukan la hari2 ehh...seminggu sekali je pon...harus terjah mana2 restoran...harus la kan...org kata makan kedai nie lagi sedap walaupon kdg tu takda la sedap mana sgt makanan tu...maybe sebab nama  pun 'makan luar'...harus la sedap kan...wakakaa....

Terjahan kami di Chef Det Bistro malam Sabtu lepas ekseli tanpa di rancang pon...tetiba lalu terus rasa nak singgah...ekseli restoran ni dulu dekat area opis aku je...now dah pindah ke Simpang 3 Keladi..rasa nya tmpat lama lagi best deko dia...penah la sekali dua lunch kat tempat yg lama tu..yela dekat... just menapak je...sampai la...

Jom tgk menu..semestinya Western Food la yg best kat sini...




haa...sure korang terliur kan...mmg maveless u...ni aku punya Grilled Chicken Chop with Black Pepper Sauce...leh pilih2 nak letak sauce apa...!

ni hubby punya Fried Chicken Chop with Black Pepper Sauce...tp siyes aku punya kat atas tu lagi sedap ..huby pon ckp mcm tu...aduss aku pulak yg terliur nie camne....hehe

Jus Epal dan Sirap Bandung...

Chicken Soup utk Anis dan Irfan...padahal tak makan sgt pon...ada PG pulak kat sudut tu maka terus kenyang la bdk2 tu...

posing sebelum makanan sampai...


makanan dah sampai...peace...jom makan..!

dah sudah makan...budak2 nie minta nak berposing kat sini...

ni la rupa nya restoran tu yg serba sederhana...tapi makanan nya siyes sedap...

owhh..ni Chef Det Bistro tempat lama dulu kat Kelang Lama..area my opis...nice deco..sgt2 cantek masa nie...ekseli pic ni aku copy dari blog Zai Kulim...hehe sori coz tak minta izin...

Hurmm kekenyangan malam tu...alhamdulillah...syukur dgn rezki yg ada...

till then~


34 comments:

LYaFRINA said...

cedapnyer,, deko kat kedai laam tu sgt2 cantik!

fieza.. help me... blog lya pon dh xleh nk upload pic cam fieza dulu.. nk buat mcmana ni???

[-suziey-] said...

wohooooo sedapnya fieza..pagi2 dh buat org kelaparan.hiks..

Fieza79 said...

Lya

Lya g cari entry fieza...bleh membantu kot...

http://fieza79.blogspot.com/search/label/tutoriol

MrS. F!zA said...

haihhh ni kalo fiza makan hari2 kompom badan jd mcam dulu2..

kalo ikutkan semua nak sebat je tgk mknan ni..lbih baik jgn tgk dpn2..wakaka

Rizziela said...

terliurlah tengok...sedap

Fieza79 said...

suziey

hehe...tuan blog ni pon sdg kelaparan jgk..!

Fieza79 said...

Fiza

cpt naik ke bdn fiza..tgk ok je..kak fieza ni sebat je apa ada dpn mata...

Fieza79 said...

Rizziela

harus la kan...

~Siti Hajar~ said...

Sedap yer Fieza mkn kat ctu? hjr sllu lalu aje tp xpnh nak sggh, xpe nti nk p try la, kat kulim asyik2 mkn restoran masakan patani je, sesekali ber'western'fd plk la..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sekali sekala makna2 kat luar memang best pun...

Ai, tuan umah sendiri pun terliur sudaaaa... memang nampak cam best je menu yg 1st tu... nasib baik tengah kenyang, kalo tak mau meleleh air liur... hehe

rATu kEBaYA said...

alhamdulillah.. kenyang ye...

tapi makanannye memang nampak sedaplah... menarik cara hiasan tu..

Myra Jay said...

Sedap dan menarik..
Nak try jugak ar... :)

eLYies said...

as salam kak.

adui..leleh tengok makanan ni pepagi...huuhuhu

NM02 said...

wow!!! lama tak minum sirap bandung.. perghh sejuk rasa badan kalu dapat minum.

eB ezrin said...

jelsnyer... makin cantek ar photo2 cni...
eB x leh upload lagi... tlggggggg
huwaaaaaaaaaa

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sedapner ciken cop black pepper..
wah, terliur org sini taw!!!
lama dh tak try western ni.. sejak2 poket salu bocor, hhihiihih..
neway, enjoy ahkak.. mkn manyak pun takpe, body tetap menten.. jelezssss.. :P

LYAfrina said...

fieza, lya jumpa cara nk tukor author pada admin.. so nak upload pic x perlu main tuko2 email lgi.. just guna je email baru spnjang masa.. tgk la kat blog lya.

acik mimie said...

syiokkk nyeee ... tgk pon dah sedap belum rasa lagi .... nak ajak en somi mlm kang p cari western jugakla

chugie said...

sedapnye tengok makanan tu.. blackpaper sos nye nampak menarik dan tertarik.

maszmadi said...

eee tengok gambo jerk dah sedap, kalu makan lagi ler..... mau mak mertua lalu belakang, x nampak..

Ain said...

sungguh tidak tahan nengoknyaaaa....

perut dah la tengah berdondang sayang ni....

laparrrrr....huhu

chekna @ mama ziyad said...

yum...yum... sedapnya tengok chicken chop tu..

mamalieyna said...

wooo...! yummy! sooo sedaaaaaapnyee...! ^_^

pic berjaya menggoda iman makan la..huhu...

cheqna said...

mencik r
hari ni bukak blog yang show makanan je
huhuhu
dahlah cheqna poser...
dugaan tull

Huda said...

sedap tu kak..alahai kecur air liur huda :) nyum3..

wahida said...

weh, x baik ko menayangkan grill chicken tu...huhuh...mmg buat aku terliur okeh...

izan_cute said...

cantik deco restoran tu..mmg seronok mkn kt luar sbb cuti masak hehe...bagus info2 restoran yg sedap ni =D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah kak terliur kita tengok menu akak ni...sedapnya...kita samlah la kak suka upload gambo banyak2 kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ptg ni baru dpt beronline..

Buka2jer blog Fieza nih..Wow...yummynye..terus perut terasa lapar.. :D

'NuReeN' said...

perrgghhhh... bila nk terjah cini plak nih.. menarik tertarik mmg the booommmm!!!

Nia said...

Salam ziarah Fieza, memang terliur pun,..dah le konon2 nak diet ni..huhu

tapi deconya lawa la..cozy je gitu

Baby&Me Shopping Style Contest

Anonymous said...

http://www.box.net/shared/jkkuhk4md4
http://www.box.net/shared/fqbotikxxp
http://www.box.net/shared/5xgvvbfj10
http://www.box.net/shared/id2ep4rhgu
http://www.box.net/shared/21y1tuql29
http://www.box.net/shared/fka6nihskf
http://www.box.net/shared/atri0dz342
http://www.box.net/shared/7deferl9zf
http://www.box.net/shared/u5vmtyc1cj
http://www.box.net/shared/02kpsn2dnu
http://www.box.net/shared/ha0erbo0y3
http://www.box.net/shared/5lijtl6bl4
http://www.box.net/shared/m1h3vxcv79
http://www.box.net/shared/pz9yhmq5lm
http://www.box.net/shared/4osvzgki3x
http://www.box.net/shared/pyz2j330h7
http://www.box.net/shared/if3cqcaot1
http://www.box.net/shared/ki5zlh8o1j
http://www.box.net/shared/lfsrx1xm8v
http://www.box.net/shared/76f34elqgz

Anonymous said...

http://goo.gl/JfFkX - abylon logon 8 30 11 6 windows
http://goo.gl/lcr2k - 4videosoft dvd audio extractor 3 2 10 windows
http://goo.gl/Ag9ep - aaa logo aaa logo 2009 3 0 windows
http://goo.gl/tSmVH - creative suite 5 web premium
http://goo.gl/yiAU0 - creative suite 5 master collection
http://goo.gl/6xKDL - adobe dreamweaver cs5 v11 windows
http://goo.gl/JXV4l - creative suite 4 master collection
http://goo.gl/6xKDL - adobe dreamweaver cs5 v11 windows
http://goo.gl/UWlSp - creative suite 5 master collection 2010
http://goo.gl/AnGAc - flash catalyst cs5
http://goo.gl/MLluT - premiere cs5 pro 5
http://goo.gl/KPWD2 - adobe premiere elements 7 0 windows
http://goo.gl/0A8gk - creative suite 4 web premium
http://goo.gl/VN39s - acronis backup and recovery 10 0 11345 windows
http://goo.gl/sfPE2 - acd systems acdsee pro 2 5 358 windows
http://goo.gl/isxL8 - adobe premiere elements 8 0 windows
http://goo.gl/kBMIt - acon digital media acoustica premium edition 4 1 0 382 windows
http://goo.gl/AnGAc - flash catalyst cs5
http://goo.gl/bMN7a - adobe fireworks 10 0 cs4 windows
http://goo.gl/9Vfty - acapsoft gigalarm 1 320 windows

Anonymous said...

buy valium online valium anxiety long term - orange round pill valium

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy