Monday, January 10, 2011

Last week punya aktiviti Irfan...



Salam...

No monday blues...aku ceria dan bersemangat pagi ni nak memberes kan keje2 harian yehh...
Sebelum mula kan keje biar kan nak berbicara di sini  dulu ok...ahakss..

Dah lama tak tempek gamba Irfan beraktiviti...last week cuaca pada petang hari sgt la menyaman kan...tak panas dan tak hujan...mendung aja...maka sonok la dua badik tu nak beraktiviti di belakang umah...biasanya laman belakang umah la tempat dorang bermain...aku pon lepak sesama sambil2 sedia kan kudapan petang...ala buat roti bakar je...

Jom tgk nie...


 

Irfan berbasikal...
area belakang lebih selamat sebab takda keta lalu lalang...tp yg tak bape best nya area situ agak semak samun...pemalas jiran2 aku tu...kehkehh apa lg perkataan yg boleh aku kata kan kalau tak pemalas nama nya dok biar kan belakang umah semak dgn rumput dan lalang kan...lu pikir la seniri...


mmg suka la sgt....terlepas 'kandang' la kata kan....
mana la dia nak tuju tu....semak tu yang oii...!
rupa nya jumpa kucing...hai la pantang sguh nmpk kucing...menonoi je pegi nyaa..
di agah nya kucing tu...
sambil garu telinga tu...dh gatal la tu..silap2 kang kena gigit 'sekenit'...sekenit tu kutu yg ada pd kucing...tau kan...?

kucing tu pon takda dia nak lari...di agah di usik si Irfan nie...tu seb baek ibu kucing..kalau anak kucing mau di cempung nya ke sana ke mari...hehe (Anis snap gamba2 nie..)

dah kena sergah dgn aku baru nak beredar dari situ...dan aktiviti laen pulak yg di cari..kalau tk bukan main henpon game...
dah berebut la pulak pakat nak main henpon game yg satu tu...
asyik dgn itu je...panggil mkn pon tanak...

tu la aktiviti kami pd petang yg redup tu...nak kuar kemalasan...dan takda pulak arah tujuan...melepak jela sampai bosan...hehe
till then

12 comments:

Rizziela said...

samalah dengan syaa..melepak ajer seharian kat rumah...x ada idea nak berjalan & badan pun x larat sama

MrS. F!zA said...

kfieza..kami ni tk puas berehat plk..bkn sbb jenjalan..tp sbb perkara yg perlu disegerakan..haihh..ahd tgh hri je smpt gi brg dpur kt alamnda..haha

~Miss Sukasih~ said...

Mcner sekolah irfan?ok..?minggu ni mest g jenjalan..hehehe..sbb dah dok umah jer mggu lps..hehehe

~aSHa~ said...

ternampak pokok pandan la...

menjadi la pokok kamu..pokok ku tak menjadi sbb umah di kawasan tepi pantai...

LYaFRINA said...

GERAMNYER TGK ANK KUCING!!
I LIKE!!

maslinamansor said...

mas minggu lepas p kenduri jer...

*hadiah dah sampai... tq :)

Zue AnnaLeeya said...

kt area umah zue pon byk kucing2 nih... org buang gitu jerk...

mak aihhh... ader org duk tak kt umah tuh fieza???? napelah gi bior semak samun gitu????

Zaidah said...

samalah kat Jb mendung aje....rajin jugak fieza buat roti bakar...zai goreng keropok aje....irfan main ngan kucing teringat adam ...bila kita sebut kucing dia akan cakap..."shhhhh" nak halau...

mamalieyna said...

best la umah camni, ada laman luas terbentang..bleh gak ambil2 angin camtu..

kami ni, cam dok dlm sangkar je..nk turun malas..hehe..tgkt 14 kan..eh mmg tokleh turun, kang jangkitkan orang sakit m*ta ni..ngee..

|| NaFiRaa || said...

samalaaa... duk umah jek weken.. sebabnye.. banyak keje rumah nak kena settle~

Huda said...

cumel cat tu :) if husna yg dpt mesti tak mau lepaskan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

makin encem irfan ni, sayang kucing ek...suka la tengok gambo2 besaq2 kat blog akak ni pas nengoknya

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy